“Türkkan projenin ara elemanıdır”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme gelen erken seçimle ilgili bir soruya, "Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır" diye yanıt verdi. Beahçeli, Lütfü Türkkan ile ilgili de konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir gazetecinin “seçim tartışmalarıyla birlikte Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan'ın gündeme getirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı'nın Görüştüğü Gizemli CHP'liyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi.
Ülke gündeminin maksatlı ve mahsurlu tartışmalarla meşgul edildiğini belirten Bahçeli, siyasi sürecin tehlikeli kaymalar yaşadığını, dikkatle analiz edilmesi gereken kutuplaşmalara çekildiğini vurguladı. Türkiye’nin 9 Temmuz 2018 itibarıyla yeni hükümet sistemine resmen geçtiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 24 Haziran 2018'de yapılmıştır. Yegâne öncelik 2023 hedeflerini yakalamak olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte demokratikleşme, normalleşme ve istikrar ortamının sağlanması konusunda Cumhur İttifakı kararlıdır.
Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, hangi ayak oyunlarına heves ederse etsin 2023'e kadar Türkiye'nin kararlı duruş ve tutumu zaafa uğramayacak, hedeflerden sapma gösterilmeyecektir. Bu konuda söz birliği, güç birliği, irade birliği çok açıktır, tartışmasızdır.
Türkiye'yi kaos ve kargaşaya sürüklemek için iştah ve izansızlıkla bekleyen çevrelere fırsat verilmeyecektir. Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır. Bundan tavizimiz düşünülemeyecektir. Görünen odur ki, AK Parti'ye hakim olan görüş de, memnuniyetle ifade ediyorum ki, bu şekildedir. Hiç kimse havanda su dövmesin, boşa sallayıp dolu tutmanın peşine düşmesin.”
“KILIÇDAROĞLU KONTROLÜ HEPTEN KAYBETMİŞTİR”