Yine istifa AKP kadar olamadılar
CHP’nin iki ilçede 3 meclis üyesi istifa etti. Ne il başkanı ne de ilçe başkanları istifayı durdurmak için uğraşmazken, AKP bir meclis üyesi için bütün partiyi ayağa kaldırıp istifadan vazgeçirdi

Hatırlanacağı üzere AKP’nin İzmit Belediyesi meclis üyesi Engin Uçar ‘Özel sebeplerini’ bahane ederek görevinden istifa edeceğini duyurmuştu. Yaşanan bu olayın sonrasında ise AKP Kocaeli İl Başkanlığı ve İzmit İlçe Başkanlığı Engin Uçar’ı bu istifadan vazgeçirerek görevinde kalmasını sağlamış belki de birçok söylentinin önüne geçmişti. Şimdi ise benzer bir süreci CHP yaşadı fakat istifaları durduramadı.
KİMLER İSTİFA ETTİ?
İlk olarak CHP’nin Darıca meclis üyeleri , Göknur Bektaş ve Cevat Yalçın sosyal medyadan istifalarını duyurdular. E Devlet üzerinden yapılan bu istifaya ise CHP’nin yeni ilçe Başkanı Gökhan Aktaş herhangi bir güç kaybı yaşamayacağız diyerek cevap verdi. Bu istifaların ardından ise CHP Kartepe İlçe Örgütünde Kartepe meclis üyesi Alper Gümrü ‘İşlerini’ bahane ederek görevinden ayrıldığını duyurdu. Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda ise bu ismin yerine Ayla Aydın Demir’in getirildiğini duyurdu.
BU NASIL İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ?
CHP’de bu istifalar olurken, ne il başkanı ne de ilçe başkanı istifaları durdurmak için AKP gibi olaya müdahil olamadı partili meclis üyelerini istifadan vazgeçiremedi. Yerelde ve genelde iktidarı hedefleyen bir partinin meclis üyelerinin iş veya benzeri sebeplerle istifa etmelerini nasıl kabul ettiler, eğer biliyorlarsa bu isimleri neden meclis üyesi adayı yaptılar. CHP’nin yerelde kendisine verilen oylara sahip çıkması gerekirken İl Başkanı Harun Yıldızlı ve istifaların geldiği ilçe başkanlarının partilerini iktidar yapmak istiyorlarsa seçilen meclis üyelerini iyi bir şekilde seçmeleri ve denetlemeleri gerekiyor.