Üzgünüm, herkesten özür dilerim
AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Afrin operasyonunun başladığı geçtiğimiz cumartesi günü sosyal medya hesabında bir fotoğraf paylaşmış, iki elinde tüfeklerle poz veren Demirel’in “Reisin çağrısına bakar, koşa koşa gideriz” dediği iddia edilmişti

Fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Demirel, kimileri tarafından sert bir şekilde eleştirilirken bazıları tarafından ise destek gördü. Ulusal basına da yansıyan fotoğrafa CNN Türk eski muhabiri ve Birgün Gazetesi yazarı Nevşin Mengü de ilginç bir yorumda bulunarak, ““O göbekle biraz zor koşarsın amca” demişti.
Demirel o fotoğrafla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Demirel’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “21.01.2018 Pazar günü Karamürsel ilçemizde yayın yapan bir internet sitesinde yer alan İlçe Başkanı Recep Demirel Ben Hazırım dedi başlıklı haber, Yerel ve Ulusal Basında Gündem olmuştur. “Öncelikle şunu söylemeliyim ki; Ben sosyal medya hesabımda böyle bir haber veya yorum paylaşımı yapmadım.” Haberi okuyan vatandaşlarımız ; haberde kullanılan resmin Afrin operasyonuna destek için çekildiğini ve açıklamanın fotoğrafa beraber yapıldığını düşündükleri için haklı olarak tepki göstermişlerdir.
Öncelikle bilinmelidir ki; haberde kullanılan fotoğraf, yaklaşık bir sene öncesine aittir. Karamürsel İlçemizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Atıcılık yarışmaları günü çekilen fotoğraftır. Birkaç yakın arkadaşımın bildiği, O günkü şartlarda bile gereksiz olan, bugün baktığında ise maksadını aşmış bir fotoğraf.
Reisin çağrısı ile koşarak gideriz ifadesini kullanırım. 15 Temmuz Hain darbe girişimi esnasında olduğu gibi Bugünde, eğer bir ihtiyaç duyulursa Ülkemizde ki milyonlarca vatan, millet sevdalısı gibi, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın çağrısı ile Vatanın Birliği, Dirliği ve Bağımsızlığı için üzerime düşeni yaparım.
Her şeye rağmen , gündemi iki gündür gereksiz meşgul eden bir haberin aktörü olduğum için üzgünüm. Ve üzdüğüm herkesten de özür dilerim. Rabbim Ülkemizin güvenliği için mücadele eden Tüm Güvenlik Güçlerimizin yardımcısı olsun. Tüm Şehitlerimize Allah tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur Recep Demirel Adalet ve Kalkınma Partisi Karamürsel İlçe Başkanı”