Belsa Plaza’ya sahip çıkın..!
İzmit’in merkezinde bulunan Belsa Plaza kaderine terk edilmiş durumda. Yüzlerce esnafın ekmek yediği AVM’de yönetim belediyenin ancak belediye buraya sahip çıkmak yerine ilgilenmemeyi tercih ediyor

Kocaeli’nin ilk AVM statüsündeki mekanlarından olan Belsa Plaza, Sefa Sirmen’in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, belediye hizmet binasıyla ortak bir kampüs niteliğinde inşa edildi. İzmit Belediye binası ve Belsa Plaza özellikle TEKEL Binası’nın yanmasıyla ülke gündemine geldi. Halk arasında kulaktan kulağa yayılan dedikodu, TEKEL’in belediye binası ve Belsa Plaza’nın önünü kapattığı gerekçesiyle kasıtlı olarak yakıldığı idi. TEKEL harabeleri park yapıldı. Bölgenin değeri daha da arttı. Belsa Plaza uzun yıllar Fethiye Caddesi ile birlikte kent merkezinin ticaret nabzını tuttu.
Ancak ne olduysa AKP iktidarıyla birlikte bölgeye verilen önem değişti. Belsa Plaza’nın yönetim kurulunda 2 belediye başkan yardımcısı bulunuyor. 3 kişilik yönetimde esnafı ise sadece bir kişi temsil ediyor. Her ay on binlerce lira aidat toplanan Belsa Plaza’da maalesef hizmet hiç de beklenildiği kalitede değil. Çok uzun yıllar pislik içerisinde tuvaletleri bulunan Belsa’da halk bu tuvaletlere para ödemek zorundaydı. Neyse ki İzmit Belediyesi’nin girişimleriyle tuvaletler ücretsiz oldu. Ancak sorunlar hala devam ediyor. Tuvaletleri yenilenen Belsa Plaza’da şimdi de güvenlik sorunu hakim.
İzmit merkezde bulunan 3 katlı bu büyük yapıda 2 adet asansör bulunduğunu daha önce gündeme getirmiştik. Belsa Plaza’nın doğu ve batı bölgelerinde yer alan asansörler de tıpkı tuvaletler gibi yıllara yenik düşmüş durumda.
Bakımsızlık nedeniyle her tarafı çürüyen asansörlerle ilgilenen yok. Son olarak Belsa’nın en yoğun bölgesi olan Çakmak Market’in bulunduğu giriş kapısında hizmet veren asansörün camı kırılmıştı.
Geçtiğimiz hafta da bir vatandaş asansörde mahsur kaldı. Uzun süre güvenliklerin asansör anahtarını getirmesini bekleyen vatandaş havasızlık nedeniyle panik yaşadı. Belsa Plaza’da bu vakanın ilk olmadığı öğrenildi. Sık sık arızalanan asansörlere yönetim müdahale etmiyor. Belsa Plaza’da yüzlerce esnaf ekmek yiyor. Esnaftan her ay on binlerce lira aidat toplayan AVM yönetimi ise bölgenin gelişmesi için net bir adım atmıyor. Toplanan aidatların nerelere harcandığı ise bilinmiyor.