Türk Telekom’un içini boşalttılar!

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, büyük yolsuzluklar döndüğü iddia edilen Türk Telekom’un özelleştirilme sonrası uygulamalarının Meclis tarafından araştırılmasını istedi

Türk Telekom’un içini boşalttılar!

1 Ekim itibari ile Meclis çalışmaları başladı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar hızlı başlayan isim oldu. Daha önce Haydar Akar tarafından da dile getirilen Türk Telekom’un 21 yıllığına kiralanması ve yaşanan sürecin yansımalarına ilişkin Araştırma önergesi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi. Bunu üzerine bir konuşma yapan Akar, Türk Telekomla ilgili sürecin daha önce de defalarca gündeme geldiğini belirterek şöyle konuştu; “Çok önemli bir konuyu konuşuyoruz, defalarca dile getirdiğimiz bir konuyu konuşuyoruz. Aslında Türk Telekom'a baktığımızda Osman Gazi Köprüsü'nü görüyoruz, Türk Telekom’a baktığımızda Yavuz Sultan Selim'i görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda Avrasya Tüneli'ni görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda elektrik dağıtım şirketlerini görüyoruz, Türk Telekom'a baktığımızda termik santralleri görüyoruz, madenleri görüyoruz. AKP'nin ülkeyi getirdiği durum bu.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Defalarca araştırma önergesi verdik. En son araştırma önergem, Mart ayı 2018'de idi ama AKP oylarıyla reddedildi. Şimdi yine bir araştırma önergesi geliyor. Gerçekten araştırılması gerekiyor. Türkiye'nin sürüklendiği felaketi görmek için, gelecek yılda çocuklarımızın, vatandaşımızın cebinden çıkacak rakamları görmek için ve Türkiye'nin bugün geldiği bu döviz darboğazının durumunu görmek için Türk Telekom'u iyi incelemek gerekiyor.” AKP’nin o dönemde günü kurtarmak ve cari açığı kapatmak için alelacele Türk Telekom’u kiraladığını belirten Akar, vakit kaybetmeden Meclisin bu konuya el koyarak Araştırma yapması gerektiğini söyledi. Önerge daha önce de olduğu gibi bir kez daha AKP oyları ile reddedildi.