Atatürk heykeli bakıma alınacak!

İzmit Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bronz anıtını bakıma alacak

Atatürk heykeli bakıma alınacak!

İzmit Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan ve şehrimizin sembol yapıtlarından birini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bronz Anıtı’nı bakıma alacak

Mevsim şartlarına bağlı olarak zamanla hasar gören ve bundan dolayı Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alınan bronz heykelin bakım ve onarımı, belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü kontrolünde uzman ekiplerce gerçekleştirilecek. Önümüzdeki haftalarda bakım ve onarım çalışmalarına başlanacağını belirten belediye yetkilileri çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

KENTTE BİR İLK

Kocaeli’de yapılmış ilk Atatürk heykeli olma özelliğini taşıyan Anıt, Atatürk’ün sağlığında yapılmış 10 heykelden biri. Anıt, Cumhuriyetimizin 10. Yıl kutlamaları vesilesiyle 1933 yılında mimar – heykeltıraş Nejat Sirer tarafından yapıldı. Mermer kaidesinde Lozan konferansı devam ederken İzmit'te söylediği nutuktan parçalar yer alıyor. Sağ eliyle batıyı işaret eden Atatürk’ün yüzü İzmit Körfezi’ne dönük. Mareşal üniforması ve omuzlarından çizmelerine kadar inen pelerini ile heybetli bir görünüşü olan anıtın bulunduğu yükseklik ona daha da görkemli bir ifade kazandırıyor.

Bilindiği üzere İstanbul-Ankara arasında tren ile seyahatleri esnasında, İzmit halkının kendisi için yaptırdığı anıtı gören Atatürk, memnuniyetini ifade ederek İzmit halkına teşekkür etmiştir.