Kongre merkezine 4 katlı otopark
Kocaeli’de kongre merkezine yapılacak olan 4 katlı otoparkta ilk kat tamamlandı

Derince’de kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yeni merkezi olacak 1071 Anadolu Kongre Merkezi’nde 4 katlı otopark alanının ilk katı tamamlandı
Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un önemli projeleri arasında yer alan AK Merkez, 1071 kişilik konferans salonuyla kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en önemli noktalarından birisi olacak. Denizciler Caddesi ile Bahar Caddesi’nin kesiştiği noktada inşa çalışmaları devam eden Kongre Merkezi’nde 4 katlı otopark alanının ilk katı tamamlandı. 400 araç kapasiteli otoparkın ikinci katı için çalışmalar devam ediyor.
1071 Anadolu Kongre Merkezi 3 bin 885 m2 taban alan üzerine inşa ediliyor. Projenin zemin katında 2 adet panoromik asansörüyle fuaye, konferans salonu, mescitler, sanatçı odaları, hazırlık odaları ve tuvaletler yer alıyor. Bünyesinde 6 adet dükkan yer alan merkezin asma katında 2 adet ofis, 3 adet derslik, 1. normal katında fuaye, çok amaçlı salon, konferans salonu, 4 adet derslik, kontrol odaları, tuvaletler, 2.normal katında fuaye, okuma salonu, 4 adet derslik, yönetim ofisleri ve tuvaletler yer alıyor. Projenin 3.normal katında ise teras alanı, fuaye, oyun salonu, kafeterya ve tuvaletler bulunuyor.