Bu liste AKP’yi karıştırdı!

AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay’ın, ilçe yönetimine danışmadan hazırladığı listeyle Pazar günü yapılacak olan il kongresinde Çayırova’dan il yönetimine girecek olan yöneticiler için yönetime baskı yaptığı iddia edildi

Bu liste AKP’yi karıştırdı!

AKP Kocaeli İl kongresi Pazar günü İnterteks Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. Kongre öncesi her ilçe başkanı, kendi ilçelerinden gidecek olan il yöneticilerinin listesini hazırlarken Çayırova’da ortalığı karıştıracak cinsten iddialar ortaya çıktı. İddialara göre geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe yönetim kurulu toplantısında AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay’ın il yönetimine girmesi için hazırladığı 11 kişilik listeyi ilçe yöneticilerine sundu. İlçe yönetimine danışılmadan yapılan bu liste yöneticiler arasında ciddi rahatsızlığa neden oldu. İlçe yönetimindekiler, Günay'ın hazırladığı listeyi işaretlemeyip protesto etti. Günay’ın hazırladığı 11 kişilik listenin “gaz alma listesi” olduğu ve listedeki çoğu ismin il yönetimine girme ihtimalinin olmadığı konuşuluyor.

AKP’LİLER LİSTEDEN RAHATSIZ

Günay’ın özellikle vefa borcu duyduğu ve mevcut il yönetiminde yer alan Fevzi Mahmut Çelik’i ve ikinci ismi kabul ettirirse Savaş Özdemir’i il yönetime aldırmak istediği iddia ediliyor. Günay, Ellibeş’i ikna ederse eski ilçe başkanı Ekrem Karahan’ı da il yönetimine önermeyi planladığı parti yöneticileri tarafından konuşuluyor. Günay’ın bu listeyi kimlerle hazırladığı bilinmiyor ancak listenin AKP içerisine ciddi rahatsızlıklara neden olduğu konuşuluyor. AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in, Günay tarafından sunulacak olan isimlerin içinden mi yoksa dışından mı tercih yapacağı Pazar günkü kongrede belli olacak.