İmamoğlu, Mansur Yavaş’a trol ekibi mi kurdu?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında gerçekleşen görüşmenin detaylarını aktardı. Öztürk toplantıda Yavaş’ın belgelerle gelerek İmamoğlu’nun trol ekibinin kendisine saldırdığını ve bunu durdurmasını istediğini söyledi

İmamoğlu, Mansur Yavaş’a trol ekibi mi kurdu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında gerçekleşen ve Yavaş’ın önseçimden çekilmesiyle sonuçlanan görüşme konuşulmaya devam ediyor. Sözcü Yazarı Saygı Öztürk görüşmenin önemli detaylarını aktardı. Yavaş’ın İmamoğlu’ndan trol ekibini durdurmasını istediğini belirten Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi: “Gelelim, Özel-Yavaş-İmamoğlu toplantısına. 2,5 saat süren toplantıya Mansur Yavaş'ın hazırlıklı geldiği anlaşılıyor. Yavaş, net bir ifadeyle ön seçime katılmayacağını bildirdi. Ekrem İmamoğlu ise ön seçim kararını yineledi, seçimin yapılması gerektiğini vurguladı. Yavaş, "Ön seçime karşı olmadığını ancak kendisinin ön seçime katılmayacağını" belirtti ve şunları ekledi:

“Ayrışmaya yol açacak”

"Ön seçim tek başına bir kriter değil. Alternatif seçeneklerin de masada olması gerekli. Hepsi bizim partililerimiz, bizim üyelerimiz, verecekleri karara saygımız elbette vardır ancak ben gündemin bu olduğunu düşünmüyorum. Bunun şimdiden partililer arasında büyük bir ayrışmaya yol açacağını düşünüyorum. Ayrıca ön seçimin tek başına kullanıldığı bir mekanizma da sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Aday belirleme süreci erken. Gündem, ön seçim tartışmalarıyla meşgul edilmemeli. Bizim gündemimiz açlık ve yoksulluk olmalı, insanlar perişan, iktidarı biz ancak bu gündemle devirebiliriz."

“Haberinin olmadığını ifade etti”

Mansur Yavaş, beraberinde götürdüğü dosya içinden bazı belgeler çıkardı, İmamoğlu'na, "İşte, size yakın olduğunu öğrendiğim bazı kişiler benim aleyhimde yazıp-çiziyorlar. Bu troll ekibini durdurmanız gerekir. İşte bunların bazılarının isimleri ve benim için yazdıkları. Bunları durdurmanız gerekir" dedi. İmamoğlu, böyle bir durumdan bilgisinin, haberinin olmadığını ifade etti, Yavaş'ın kendisine uzattığı listeyi aldıktan sonra, "İnceleteceğini, bazı isimleri bildiğini, ancak onların ne yaptığı konusunda kendisinin bilgiye sahip olmadığını" anlattı.

Kaynak: Haber Merkezi