Survivor Turabi’nin rezil şarkısına Bakanlık el attı!
İzleyenlerin, dinleyenlerin sabır sınırlarını zorlayan, mide bulandıran, sapıkça sözleriyle tepki toplayan Survivor Turabi’nin erotik-arabesk tarzı şarkısı için erişim engeli talebi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, erişim engeli için talepte bulundu

Survivor’da 2 kez şampiyonluk yaşayan Survivor Turabi, yatak odasındaki müstehcen paylaşımıyla tepkilerin odağı olmuştu. Turabi, son olarak çıkardığı şarkıyla eleştiri oklarını üzerine çekti. Elinde tesbihle klip çekip, İngilizce şarkı söyleyen Turabi’nin klibindeki altyazıları görenler hayrete düştü. Görenleri öfkelendiren, cinsel içerikli, sapıkça ifadeler barındıran şarkıya sosyal medyada tepki yağdı. Türk sosyal medya kullanıcıları, bu rezilliği başlarından def etmek için Turabi’yi Yunan şarkıcı gibi tanıtma çabasına düşerken Yunanistan’daki sosyal medya kullanıcıları ise Turabi’nin Türkiye vatandaşı olduğunu dillendirmeye başladı. Tartışmalar, sosyal medyada devam ederken sapıkça şarkı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından erişim engeli talebi geldi.
Bakanlık harekete geçti
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir yarışma programıyla tanınan Turabi'nin kamuoyunda tepki çeken şarkı ve videosunun içeriğindeki genel ahlakı bozucu ve kadınları aşağılayıcı ifadeler nedeniyle harekete geçti. Bakanlık, milyonlarca kişi tarafından sıklıkla kullanılan internet sitelerinde yayınlanan bu içeriklerin toplumun genel yapısını bozabileceği, kadınları aşağılayan cinsiyetçi ifadelerle çocukların ve gençlerin zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçeleriyle, videonun yayından kaldırılması için erişim engeli talebinde bulundu.
Kaynak: AA