İzmit’te meclis üyelerinin Büyükşehir düellosu!
CHP’li Meclis Üyesi Lütfü Obuz, AKP’li Köksal Gümüş’e yanıt verdi ve “Halkı korumak yerine Büyükşehir’e kalkan olmayı bırakın!” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, Kocaeli Büyükşehir’in cenaze bilgilerini kendileriyle paylaşmadığını söylemesi üzerine başlayan polemik meclis üyelerine sıçradı. AKP’li Köksal Gümüş’ün cenaze bilgilerinin Büyükşehir sitesinde zaten yayınladığını söylemesinin ardından cevap geldi. CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Lütfü Obuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Köksal Gümüş çıkmış, ‘Cenaze listesi her gün Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde yayınlanıyor’ diye saçmalamış. Hani adres? Hani ailelerin telefon numarası? Sadece cami ismi yazıp ‘Bakın liste burada’ diye dalga mı geçiyorsunuz? Acılı insanlara ulaşmamızı engellediğinizi itiraf etmek yerine hala Büyükşehir’i savunmak için kıvranıyorsunuz!
Büyükşehir kulağınızı çekmiş
Ama bunun nedenini de biliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kulağınızı çekmiş, "Bizi koruyun" diye emir vermiş! Siz de halkı değil, Büyükşehir’i savunmayı görev edinmişsiniz. Ama size hatırlatayım: Sizin göreviniz Büyükşehir’in hatalarını örtmek değil, halkın yanında durmak!
Soruları sıraladı
Hadi madem çok iyi biliyorsunuz, çıkın cevap verin: Adres bilgisi olmadan biz acılı ailelere nasıl ulaşacağız? Telefon numarası olmadan taziye çadırı, ikramlık ve destekleri nasıl sağlayacağız Halkın yanında olmak yerine neden Büyükşehir’in dümen suyunda gidiyorsunuz?
Millet kimin hizmet ettiğini görüyor
Siz halkı değil, AKP’li belediyenin yanlışlarını koruyorsunuz. Ama unutmayın, bu millet sizin boş laflarınızı değil, kimin gerçekten hizmet ettiğini görüyor. Siz Büyükşehir’in emir eri olmaya devam edin, biz ise her ne olursa olsun halkın yanında durmaya!”
Kaynak: haber merkezi