Yeni anket sonuçları Erdoğan’ı üzecek

AREA Araştırma, 13 ilde yaptığı ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olması için yapılacak anayasa değişikliğini sordu

Yeni anket sonuçları Erdoğan’ı üzecek

AREA Araştırma 2025 Ocak ayı “Türkiye siyasi gündem araştırması” anketinın sonuçlarını paylaştı. Cumhuriyet’in haberne göre; Toplam 13 ilden 2 bin 22 kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre, yurttaşlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması için yapılacak bir anayasa değişikliğini desteklemedi. Yurttaşların yüzde 65.3’ü bu konuda yapılacak bir değişikliğe “Hayır” yanıtını vererek Erdoğan’ın aday olmasını istemedi.

Öcalan süreci olumsuz karşılandı

Katılımcılara, Cumhur İttifakı’nın DEM Parti ve terörist elebaşısı Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen yeni süreç de soruldu. Yurttaşların yüzde 67.1’i görüşmeleri olumsuz karşıladığını belirtti.

Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin katılımcıların yüzde 55.9’u olumsuz karşıladıklarını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet