Büyükakın açıkladı: Kocaeli Büyükşehir SGK’ya cami mi sattı?
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CNN Türk ekranlarına konuk olarak son dönemlerde belediyenin SGK borçları nedeniyle bakanlığa cami sattığı iddiaları üzerine konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borçlarından kurtulmak için içinde camilerin de olduğu birçok taşınmazı bakanlığa devrettiği haberlerine cevap geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CNN Türk ekranlarına konuk olarak iddialara cevap verdi. Büyükakın, “Kocaeli Büyükşehir camileri SGK’ye sattı diyorlar. İnsanın gülesi geliyor. Hiçbir şekilde tek bir cami SGK borcu için Bakanlığa devredilmemiştir. Konser meselesinde olduğu gibi yapmadığımız şeyi anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
“Bu koca bir yalan”
“Bakanlık Kocaeli’ye çifte standart uyguluyor mu? sorusunu cevaplandıran Büyükakın, “Aslında SGK’ye devredilmiş cami yok. Bu koca bir yalan. Hangi cami devredildiyse gösterecekler. Bizim borçlar kapsamında devrettiğimiz mülkler dairedir, arsadır. 40 milyon civarında daire ve arsa devredilmiştir. Mesela bir okul binası var. Belediye mülkü üzerinde. Bu bina merkezi idareye ait olması lazım. Ödememiz gereken vergiden mahsuplaşılır. CHP’li üyelerin oy birliğiyle alınan bir karardır. SGK’ye ödemedikleri borçların üzerini örtmek için bunları kullanılıyor” dedi.

“Bana bir tek cami göstersinler istifa edeceğim”
Neden Kocaeli’nin gündeme geldiği sorusunu cevaplayan Büyükakın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘CHP’li belediyeler Kocaeli’yi örnek alsınlar’ dedi. Bu argümana saldırıyorlar. 198 milyona sanatçı getirdi dediler. Kim olduğunu söyleyemediler. Bana tek bir SGK’ye verilmiş cami olduğunu göstersinler istifa edeceğim. Onlardan böyle onurlu bir davranış beklemiyorum. Ama mahcup olsunlar. İkincisi ise Marmara Denizi’nde müsilaj için üzerlerine düşeni yapmadıklarını söyledik. Evsel atık sularının arıtmadan Marmara Denizi’ne İstanbul tarafından aktarıldığını söyledik.
“Maaşlı trolleriyle saldırıyorlar”
Müsilaj meselesini bir aydır anlatmaya çalışıyorum. Ben bunları dile getirdikçe maaşlı trolleriyle itibar sukasti yapıyorlar. Marmara Denizi’nin gidişatı gidişat değil. Tüm tedbirler alınırsa 5 yılda ancak eski oksijen seviyesine gelecek. Üzerlerini düşeni yapmayanlar bize çamur atıyor. Ben 23 tane arıtma tesisi çalıştırıyorum. Senelik maliyetimiz 700 milyon TL. Biz temizliyoruz ama İstanbul üzerine düşeni yapmıyor. Marmara Denizi ne olacak dediğimizde saldırılara maruz kalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haber Merkezi