Kanko, öğrencilerin yurt ve hijyen sorunlarını Meclis'te gündeme getirdi
CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 2025 yılının bütçesinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı sert bir şekilde eleştirdi.

Öğrencilerin yurt sorunları ve yemeklerdeki hijyen skandallarını gündeme getiren Kanko, Bakan Bak'a yönelttiği iki soruyla tepkisini ortaya koydu: “Sayın Bakan'a iki soru sormak istiyorum. Birincisi, Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu’na hemen yürüyüş mesafesinde olan yurtlar, tadilat nedeniyle hâlâ açılamadı. Okulların açılmasından üç ay geçmiş olmasına rağmen bu yurtlar kullanılamıyor. Bu sebeple öğrenciler merkezdeki okullara gitmek zorunda kalıyor ve günlük hayatlarında büyük bir ekonomik zarara uğruyor. Ayrıca, 3 farklı araç kullanarak bu mesafelere ulaşmaları, ciddi bir vakit kaybına neden oluyor. Bu konuda Bakanlık neden hızlı bir çözüm üretmiyor?”
Bu durum nasıl açıklanabilir?
İkinci sorusunda hijyen sorunlarına dikkat çeken Kanko, "Benim evimin hemen 300 metre yakınındaki Arızlı Yurdu'nda öğrencilerin yemeklerinde kurt, salyangoz ve böcek çıkıyor. Öğrenciler tarafından bana iletilen fotoğraflar var. Bu durum nasıl açıklanabilir? Bakan Bey'in bu konuda öğrencilere ve ailelere bir açıklama borçlu olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bütün bir sistemin sorunudur
Milletvekili Kanko, öğrencilerin barınma ve temel yaşam haklarının ciddi anlamda ihlal edildiğine dikkat çekerek, bu problemlerin derhâl çözülmesi gerektiğini vurguladı. “Eğer öğrencilerimizin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorsak, bu sorun sadece Bakanlığın değil, bütün bir sistemin sorunudur” diyen Kanko, konunun takipçisi olacağını belirtti. Kamuoyunun bu konuda hassasiyet göstermesini isteyen Kanko, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği bu sorunlarla ilgili olarak Bakandan ayrıntılı bir açıklama beklediğini ifade etti.
Kaynak: bülten