Eski genel başkanı kadındı ama…! İYİ Partili eski başkanın Muhammet Ertürk’e pes dedirten teselli
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 6 aylık görev yetkileri dolan Muhammet Ertürk ve Lütfi Obuz’dan görevleri alarak Vildan Bacıoğlu Taşkan ve Neslihan Çakır’ı görevlendirdi. İki kadının belediye başkan yardımcısı olmasının ardından eski genel başkanlarının kadın olduğunu İYİ Parti Derince eski İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu, Ertürk’e “senin yaptığın işi bir bayan nasıl yapacak” yorumunda bulunması pes dedirtti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ikinci döneminde 6 aylık başkan yardımcılığı uygulamaya başlamıştı. Bu anlamda ilk göreve gelen meclis üyeleri Muhammet Ertürk ve Lütfi Obuz oldu. Ertürk ve Obuz’un görev sürelerinin dolmasının ardından yerlerine iki kadın belediye başkan yardımcısı olarak Neslihan Çakır ve Vildan Bacıoğlu Taşkan atandı.
“Bir bayan nasıl yapacak”
Görevi devreden Ertürk, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in devir teslim paylaşımına profilinde yer verdi. Paylaşımın altında pek çok isim Ertürk’ü başarılı bir süreç geçirmesi nedeniyle tebrik ederken İYİ Parti Derince eski İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu pes dedirten bir yorumda bulundu. Meral Akşener’in eski genel başkanları hatta 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı yaptıklarını çok çabuk unutan Sulu, Ertürk’e “Senin yaptığın işi bir bayan nasıl yapacak Merak ettim gerçekten” yazdı. İYİ Parti’den geçtiğimiz ay istifa eden Sulu’nun bu cinsiyetçi yorumunu görenler kadın genel başkanla çalışmış bir ilçe başkanına yakıştırmadı.
