CHP’li Özaltan “Duruşmayı kanımız donarak izledik”
Darıca’da ikamet eden gazeteci Tülay Dağaşan’ın öldüren eski kocası Şefik Karaali’nin yargılandığı davanın ilk duruşmasının ardından açıklamada bulunan CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, “Duruşmayı kanımız donarak izledik” dedi.

Darıca’da geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen olayda Şefik Karaali boşandığı eşi Tülay Dağaşan ile konuşmak için bir araya geldi. İkili arasında meydana gele tartışması sonrası Şefik Karaali tabanca ile eski eşine beş el ateş etti. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıla Tülay Dağaşan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eski eşini vuran Şefik Karaali teslim olurken yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Gebze 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Şefik Karaali, merhume Tülay Dağaşan’ın avukatları ailesi ve yakınları ile CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, CHP Darıca Belediyesi Başkan Adayı Av. Saide Arslan Çalışkan, CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Atakan Erceiş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri katıldı. Gerçekleşen duruşması sonrası ara verildi.
“UMARIM KATİL EN AĞIR CEZAYI ALIR”
Verilen aranın ardından devam edilen duruşmada 22 Kasım Cuma günü saat 14.00’a ertelendi. Duruşma sonrası Tülay Dağaşan’ın avukatları, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ve CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan açıklamada bulundular. İlk olarak Tülay Dağaşan’ın avukatları yaptıkları açıklamada, “Tülay bir gazeteci idi aynı zamanda ve öldürülmeden hemen önce kendi köşe yazısından İstanbul Sözleşmesi’ni yaşattığını ve kadınlar için ne kadar önemli olduğunu haykırmıştı. Eski eşi tarafından çok kez tehdit edilmişti. Bugün Tülay için adalet için ailesiyle burada idik. Bir sonraki duruşma 22 Kasım’a burada görülecek. Herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi. Ardından Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Davayı başından beri takip ediyoruz. Ailenin de yanındayız. Davanın en ağır bir ceza ile sonuçlanmasını için davayı takip edeceğiz. Ağırlaştırılmış müebbet alması için de kamuoyunun bilinçlenmesini ve davaya sahip çıkmasını bekliyoruz. Bir sonraki duruşmada yine burada olacağız. Umarım katil en ağır cezayı alır” diye belirtti.
“AÇIKLAMADAN DOLAYI BEN UTANIYORUM”
Son olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan açıklamada bulunarak, “Bugün Dünya Kız Çocukları Günü. Kızlarımızı her zaman olması gerektiği gibi yüceltelim. Ama bugün geçtiğimiz yıl Darıca'da katledilen Tülay Dağaşan'ı duruşmasını resmen kanımız donarak izledik. Çünkü her platformda her zaman savunduğumuz üzere İstanbul Sözleşmesi'ne inancımızı İstanbul Sözleşmesinin tekrar savunulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Fakat bugün Tülay'ı katleden zanlının yapmış olduğu açıklama gerçekten bir erkek olarak bu açıklamadan dolayı ben utanıyorum. Bir kadın giyiminden dolayı boşandıktan sonraki yaşantısından dolayı hiçbir şekilde ne tehdit edilmelidir ne de kadınlara karşı şiddet uygulanmalıdır. Kanım donarak izledim. Aslında bu davanın uzatılacak bu davanın tekrar görüşülecek bu davanın ertelenecek bir tarafı yok. Maalesef Türkiye'deki hukuk sistemi, adalet sistemi bizleri bugün bu noktaya getirdi.
“KADINLARI YAŞATIN Kİ İNSAN YAŞASIN”
Gözü yaşlı bir anne, gözü yaşlı bir evlat varken biz bugün hala iyi hali tartışıyoruz. Kadına cinayetin iyi hali olmaz. Kadına cinayet bir kravatla hafifletilemez. Ben kadına şiddet uygulayan ve bu şiddete de maruz gören, şiddete göz yuman herkesi buradan bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı olarak önümüzdeki hafta da Darıca'da kadın cinayetleriyle ilgili bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Buradan bütün kadın arkadaşlarımıza, bütün Aileyi de davet ediyorum. Olayın Darıca'da yaşanmasından dolayı da bizler utanç duyuyoruz. Erkekler olarak kendi payıma boynum yerde izledim bu davayı. Çünkü bugün Tülay'ı koruyamadık. Dün Narin koruyamadık, İkballeri koruyamıyoruz. Özgecanları koruyamıyoruz. Maalesef erkekler olarak üstümüze düşeni yapamıyoruz. Ben buradan bütün toplumu duyarlı olmaya ve adaleti de adaleti uygulayanları da gerekliliğini yerine getirmeye davet ediyorum. Kadınları yaşatın ki insan yaşasın diyorum” diye belirtti.
Değerli Kocaeli Barış Gazetesi okurları,
Kocaeli Barış Gazetesi ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da Kocaeli Barış Gazetesi sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar Kocaeli Barış Gazetesi yorum alanında paylaşılamaz.
Kocaeli Barış Gazetesi yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, Kocaeli Barış Gazetesi bu sorumluluğu üstlenmez.
Kocaeli Barış Gazetesi'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.