Büyükşehir çalışanı Seyrek, Tuncay Özkan’a dava açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşler Daire Başkanlığı Afetlere Müdahale Şube Müdürü Kenan Seyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözleri nedeniyle Tuncay Özkan’a dava açtı

Büyükşehir çalışanı Seyrek, Tuncay Özkan’a dava açtı

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerine AKP’lilerin tepkisi sürüyor. Bunlara bir yenisi eklendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşler Daire Başkanlığı Afetlere Müdahale Şube Müdürü Kenan Seyrek, Tuncay Özkan’ın Erdoğan’a yönelik sözlerini kendisine söylenmiş kabul ettiğini ifade ederek Özkan’a dava açtığını duyurdu.

“DOKUNULMAZLIK ZIRHI ARKASINDA”

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapan Seyrek, savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: “Eleştiri ve eleştirmek herkesin hakkıdır ama aşağılamak ve kişilik haklarına hakaret etmek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Hele ki bu aşağılayıcı ifadeler kullandığınız şahıs ya da simgeler bir ülkenin temsili, itibarı ve haysiyeti ise onlara karşı bu çirkin davranışınız o ülkeyi ve ülke insanını topyekûn aşağılamak ve rencide etmektir.
Türkiye Cumhuriyetinin Milletvekili olarak Meclis’te yer alacaksınız ve meclisin dokunulmazlığına sığınarak siyasi ve toplumsal ahlaktan yoksun bir şekilde hakaret edeceksiniz ve bu milleti temsil etmeye devam edeceksiniz. Bu çirkin tavrın sahibi bu devletin sırtında bir yüktür ve milletin bağrında derin bir yaradır. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık zırhı ardından söylediği çirkin ifadeler hepimize, bu ülkenin var oluşu ile kavgası olmayan her bir bireye karşı hakarettir.

MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Bu sözü Cumhur’un bir üyesi ve parçası olarak bu yüce millete söylenmiş olarak algılıyor şahsa karşı bir birey olarak ‘’Züppe’’ kelimesinin Cumhurbaşkanımızın nezdinde şahsıma söylenmiş olduğunu kabul ediyor ve maddi manevi tazminat davası açtığımı belirtiyorum. İlgili şahsın dokunulmazlığının kaldırılarak o yüce mecliste var olması engellenmeli ve ağır cezai işlem yapılmalıdır.”

Büyükşehir çalışanı Seyrek, Tuncay Özkan’a dava açtı

Kaynak: Haber Merkezi