Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı

Genel Merkezi Kocaeli olan ve kısa bir süre önce kurulan Özgür Filistin Derneğinin Başkanı Recep Aylan, Hamas’ın sözcüsü ve Yemen Büyükelçisi ile görüştü, onların Türk halkına verdiği mesajları aktardı. Aylan ayrıca, Türk halkını 3 Ağustos’ta meydanlara çağırdı

Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı

Genel Merkezi Kocaeli olan ve kısa bir süre önce kurulan Özgür Filistin Derneğinin Başkanı Recep Aylan, İsrail’e karşı direniş gösteren Hamas’ın temsilcisi ve onlara destek veren Yemen’in Büyükelçisi ile görüştü. Aylan, Hamas’ın Uluslararası Sözcüsü Dr. Halid Kaddumi ile yaptığı görüşme sonrası, Kaddumi’nin Türk halkına olan mesajlarını iletti. Aylan ayrıca, Kaddumi’yi Başiskele’de gerçekleşecek olan dernek açılışına da çağırdı ve olumlu yanıt aldı. Kaddumi, açıklamasında direnişleriyle İsrail ve Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesini engellediklerini kaydetti. Yemen Büyükelçisi İbrahim Deylemi ise Türkiye’ye İsrail ile ilişkileri durdurma çağrısı yaptı. Recep Aylan ayrıca, Hamas Lideri İsmail Heniye’nin Filistin’e destek çağrısıyla ilgili Türk halkına bir çağrı yaparak, vatandaşları 3 Ağustos’ta meydanlara davet etti.


HAMAS SÖZCÜSÜ: BİZ BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİ ENGELLİYORUZ

22 Temmuz’da Hamas’ın Uluslararası Sözcüsü Dr. Halid Kaddumi ile direniş cephesi hakkında haritalar üzerinde ve direnişin mahiyeti hakkında görüşen Aylan, Kaddumi’nin şunları kaydettiğini aktardı: “298 gündür devam eden bu soykırımın neticesinde Gazze halkı ve Hamas direniyor. Fakat dünya buna sessiz ve duyarsız. Çocuklarımız açlıktan ve özellikle susuzluktan ölüyor. Halkımız her an düşen bombalardan nereye kaçağını bilememektedir. Çünkü ortada artık bir yapı kalmamıştır. Biz burada Mescid-i Aksa’yı ve vatan toprağımızı savunurken, bir yandan da bu ateşin Yahudilere göre vadedilmiş topraklara yayılmasını önlüyoruz. Büyük Orta Doğu projesini engelliyoruz. Sizler Türk halkı olarak tıpkı Yemen gibi Avrupa halkları gibi yüzbinlerle meydanlara inmenizi ve bize ses olmanızı istiyoruz.” Recep Aylan, Kaddumi’yi Başiskele’de yapılacak derneğin açılış programına da davet etti ve “Bir aksilik olmazsa katılacağım” cevabını aldı.

YEMEN BÜYÜKELÇİSİ: İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNİZİ DURDURUN!

Recep Aylan, 23 Temmuz 2024 tarihinde ise Yemen Büyükelçisi İbrahim Deylemi ile yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptı. Aylan, Deylemi’ye, “Yemen fakir ve gelişememiş bir ülke olmasına rağmen şanlı Gazze halkına gerek askeri gerek halk bazında bu kadar desteği nasıl verebiliyorsunuz, size bunu yaptıran şey nedir?” sorusunu yöneltirken Deylemi, bu soruya şöyle cevap verdi: “Öncelikle biz bir parti hareketi değiliz biz bir halk ve askeri hareketiz. Esas aldığımız şey ise Hz. Kuran’dır. Biz Aksa Cephesini asla yalnız bırakamayız. Bugüne kadar 178 Amerika ve İsrail’e desteğe gelen Avrupa gemilerini hedef aldık, vurduk ve birçoğunu yaralarken bazılarını da denizin dibine gömdük. Bizim düşmanlarımız Siyonistler, Amerika ve bunlara hizmet edenlerdir. Müslümanlar bir olmak zorundadır. Bizler Türkiye ile çok derin bir tarihi geçmişe sahibiz. Lütfen İsrail ile ilişkilerinizi kesin! Halkınız meydanlarda Gazze için mitingler yapsın. Ve sizden isteğimiz Hz. Kuran’a sımsıkı sarılın ve ona dönün.” Deylemi’nin Türkiye’ye ara ara geldiğini ve geldiğinde Özgür Filistin Derneği ile muhakkak görüşeceğini de söylediği öğrenildi.

AYLAN, 3 AĞUSTOS’TA HERKESİ MEYDANLARA DAVET ETTİ

Yapılan bu görüşmelerden 1 hafta sonra ise Hamas Lideri İsmail Heniye, yaptığı açıklamada 3 Ağustos Cumartesi günü Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için ulusal ve bir uluslararası gün ilan ederek tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerini o günde gösteriler düzenlemeye çağırdı. Hamas lideri, İsrail'in Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istedi. Bu çağrıya da kulan veren Özgür Filistin Derneği Başkanı Recep Aylan, “Özgür Filistin Derneği olarak 3 Ağustos’ta sağcısı solcusu Alevi’si Sunisi, derdi Gazze ve İnsanlık olan herkes ile bir masada oturup iş birliği yapmaya hazırız. Halkımızı şanlı Gazze halkı ve esirleri için hiç bir provakatif fiillerde bulunmadan meydanlara davet ediyoruz” dedi.

Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı
Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı
Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı
Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı
Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı
Hamas ve Yemen temsilcileri, Kocaelili Başkan üzerinden Türkiye’ye çağrı yaptı

Kaynak: Haber Merkezi