CHP’li belediye başkanlarından halk ekmek fabrikası istedi

Toplantıda söz alan söz alan CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım CHP’li 3 ilçe belediyesinin birleşerek bir halk ekmek fabrikası kurması gerektiğini söyledi

CHP’li belediye başkanlarından halk ekmek fabrikası istedi

CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu Toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu ağır sonuçlardan 5 yıldır bu kenti yönetenler sorumludur. Kocaeli’yi yönetenler bunun hesabını mutlaka vermelidir. Bundan sonra 2029 hedefini koymak için neler yapmamız gerekiyor bunları konuşmamız lazım. 2019 yerel seçimleri sonrasında yapılacak bir danışma kurulu toplantısında bütün yöneticilerimiz 2024’ü hedef göstermişti. Bu çalışma ile seçimlerde başarılı olunamayacağını ifade etmiştim. Şimdi tekrar ediyorum eğer bilimsel yöntemlerle bu kentin temel sorunları tespit edilmezse yine başarısızlıkla karşı karşıya kalabiliriz. Sorunları tespit etmek, çözüm üretmek ve bu çözümleri uygulamak zorundayız. Başka çıkış yolumuz yoktur.

3 BELEDİYE HİZMETLERİ KENTE YAYMALI

İkinci önerim ise 3 belediye başkanımızla birlikte il örgütümüzün yarım büyükşehir gibi çalışma yapması gerekiyor. Türkiye’nin önemli belediyelerinde uygulanan kreş gibi, kent lokantası gibi, çınar akademi gibi hizmetlerimizi diğer ilçelerimize de mutlaka yaymamız gerekiyor. Eşit sermaye ile 3 belediyemiz bir şirket kurarak bir halk ekmek fabrikası oluşturabilir. Ortaklaşa, Gebze’de Çayırova’da ve buna benzer ilçelerde kent lokantaları açılabilir. Gölcük’te, Kartepe’de İzmit’in başarılı uygulaması olan Çınar Akademi gibi hizmetleri uygulanabilir.”

CHP İl Danışma