Tavuğa tecavüzün Kocaeli geçmişi! “Bir anlık hislerimin kurbanı oldum”

Mersin’de yaşanan tavuğa tecavüzün videosunun sosyal medyaya düşmesi sonrası, bu iğrenç olay, ülke gündemine oturdu. Sapık tutuklandı, tavuğun kurtarılması için ise sanatçı Haluk Levent devreye girdi. Bu olay, 2009 yılında Kocaeli’de yaşanan benzer bir iğrençliği hatırlattı. O dönem “Bir anlık hislerimin kurbanı oldum” diyen sapık, serbest kalmıştı!

Tavuğa tecavüzün Kocaeli geçmişi! “Bir anlık hislerimin kurbanı oldum”

Mersin’de yaşanan ve dün sosyal medyaya düşen tavuğa tecavüz videosu, sosyal medyanın ve ülkenin gündemine oturdu. Mersin’in Toros ilçesinde gerçekleşen iğrenç olayda, bir vatandaşın çektiği görüntüler sonrası emniyet güçleri harekete geçti ve tavuğa tecavüz ederken görüntülenen sapığı gözaltına aldı. “Hayvana kötü muamele ve cinsel istismar” suçundan adliyeye sevk edilen M.S. isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Her türlü canlıya, insana tecavüz etme ihtimali bulunan bu sapık, ne kadar cezaevinde kalacak, insanların içine tekrar ne zaman karışacak bilinmezken yaşanan bu iğrenç olay sonrası, yardımseverliği ve hayvan dostu kişiliğiyle bilinen sanatçı Haluk Levent, bir paylaşım yaparak, “Mersin’de tavuğa tecavüz videosunu izledim az önce. Buraya videoyu koyamıyorum. Ama yerini bilen var ise bizlerle irtibata geçsin lütfen, büyük ihtimal ile ölür ama hızlı davranırsak Kemalpaşa’daki çiftlikte ameliyata alabiliriz” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DE DE YAŞANMIŞTI
Evet, Türkiye’nin konuştuğu bu olay, ülkemizde ilk değildi. 2009 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde benzer bir durum yaşanmıştı. Gebze’de ikamet eden, o tarihte 31 yaşında olan M.C. isimli şahıs, kümeste tavuğa tecavüz ederken tavuğun sahibi tarafından suçüstü yakalanmıştı. Tavuk, tecavüz sonrası telef olurken, olayı gerçekleştiren sapık ise gözaltına alınmıştı.

“BİR ANLIK HİSLERİMİN KURBANI OLDUM”
F.D. isimli şahsın bahçesindeki kümese giren M.C. tavuklardan birine tecavüz etmiş, tavukların kaçışmasıyla gelen sesler üzerine bahçeye giden F.D., kümese girdiğinde tavuğuna tecavüz edildiğini görerek büyük şok yaşamıştı. F.D., panik içinde elbiselerini toparlayıp kaçmaya çalışan sapığı, komşularının yardımıyla yakalamayı başarmış, polise teslim edilen M.C. isimli sapık, “Bir anlık hislerimin kurbanı oldum” şeklinde ifade vermişti. M.C., Mersin’de dün yaşanan benzer vakanın aksine, Türk Ceza Kanunu’nda hayvanlara yönelik cinsel istismar suçu bulunmadığı için serbest bırakılarak insan içine karışmıştı. F.D. ise tavuğunun telef olduğunu belirterek, M.C., cezalandırılana kadar şikayetinden vazgeçmeyeceğini, hakkını arayacağını ifade etmişti.

SADECE TAVUĞA DEĞİL…
Aslında hayvanlara yönelik cinsel istismar haberlerine, videolarına ilk kez denk gelmiyoruz. Hatta sosyal medyada sıkça rastlıyoruz. Özellikle köpeklere, eşeklere, ineklere, koyunlara yönelik bu tür sapıklıklar sıklıkla yaşanabiliyor. En çok da sokak köpeklerine tecavüz vakalarına denk geliniyor. Bu konuda sosyal medyada, sık sık suçüstü videoları paylaşılıyor ve işin garibi, köpeklere tecavüz eden sapıkların, dede denebilecek yaşlarda olduğu görülebiliyor. Tavuğa tecavüzü bu denli gündem eden, tavuğun küçük bir canlı olması. Ancak asıl gündem olması gereken sokaktaki her türlü canlıya tecavüz ve işkence edebilenlerin, çocuklara da yetişkinlere de bunu yapabilecek olması. 2009’da sapık serbest bırakılırken bugün benzer bir vakaya karışan sapığın tutuklanması da olumlu bir şey ancak yeterli değil. Yaptırımı çok daha ağır olmalı.

Not: Tavuğa tecavüz videosunu yayınlamayı uygun görmedik. Görseldeki tavuk fotoğrafı temsilidir.

Kaynak: Haber Merkezi