AKP’de seçimin faturası çıkarılacak, Erdoğan Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden sonra ilk kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 15.00'te görüşecek. Bunun yanında il başkanları, oy kaybına yönelik hazırladıkları raporlarını 14 Mayıs'ta sunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs ayı programı belli oldu. TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir sohbet gerçekleştirmişti. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre randevulaşan iki ismin hafta başında görüşmesi bekleniyor. Görüşmenin ayrıca Beştepe’de gerçekleşmesi öngörülüyor.
OY KAYBININ NEDENLERİ ARAŞTIRILMAYA DEVAM EDİLİYOR
31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenleri DE araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın AKP Genel Merkezinde MYK’ya başkanlık edecek. AKP kulislerinde konuşulan bilgilere göre bazı MYK üyeleri bu toplantıda görevden alınacak.
RAPOR ERDOĞAN’A SUNULACAK
Erdoğan, 14 Mayıs’ta ise il başkanlarıyla buluşacak. Detaylı bir seçim analizinin yapılmasının öngörüldüğü toplantıda, il başkanlarının oy kaybına yönelik hazırladıkları raporlar ve saha araştırmaları Erdoğan’a sunulacak. Toplantıda il başkanları ayrıca neden oy kaybı yaşandığına yönelik görüşlerini de belirtecek. Yapılacak toplantıdan bir hafta sonra ise 22 Mayıs’ta MKYK toplanacak. Toplantıda kongre süreci ele alınacak.
BAHÇELİ İLE BULUŞACAK
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün saat 15.00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. İki lider en son ocak ayında bir araya gelmesi ve yerel seçimlerden sonra ilk kez görüşmeleri nedeniyle önem arz ediyor. İki lider oy kaybının nedenleri hakkında fikir alışverişinde bulunacak.
Kaynak: turkiyegazetesi.com