Andız: "Doğru bulmuyorum"

İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Emre Andız, İzmit’teki önseçimle ilgili anket yaptıran şirketin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e muhalifleri sızdırdığı iddialarına yapılanın doğru bir şey olmadığını söyledi

Andız: "Doğru bulmuyorum"

CHP Genel Merkezinin İzmit’te aldığı önseçim kararının ardından belediye başkanlığına aday adayı olan Emre Andız, Hakan Tanta, Hüseyin Erol ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 21 Ocak için üyelerin oyunu almak için çalışmalarını sürdürüyor. Önseçim kararıyla birlikte bir anket şirketi, CHP İzmit İlçe Örgütü üyeleri üzerinde önseçim anketi başlattı. Ancak anketten sonra aday adayları Hürriyet’in farklı adayı destekleyeceğini söyleyen üyeleri arayarak propaganda yaptığını, anket şirketinin Hürriyet’e veri sızdırdığını iddia etti.

KVKK’YA AYKIRI

İddialarla ilgili gazetemize konuşan İzmit Belediye Başkanı Aday Adayı Emre Andız şunları söyledi: “Bu konuyla alakalı bana gelen herhangi bir şikayet yok. ‘Biz sana oy verdik Fatma Hanım beni aradı’ diyen yok. Fatma hanımın aradığı üyeleri biliyorum. Bunu ben de duydum. Sadece Hakan Bey ya da Hüseyin Bey’e oy veren bir belediye çalışanına ‘Ona nasıl oy verirsin?’ dendiğini duydum. Bu doğru bir şey değil KVKK’ya aykırı bir şey. Böyle bir şeye inanmak istemiyorum. Böyle bir şey varsa anket şirketi suç işliyor.”