Ücretsiz binişlere sınırlama geldi!
65 yaş ve üzeri ücretsiz yolcuların ulaşımda sınırsız seyahat hakkına sınırlama getiriliyor. Uygulamaya 60 yaş ve indirimli biletler de dahil
.jpg)
İlimizin duayen gazetecilerinden Bizim Yaka Gazetesi, başyazarı Galip Ataman, konuyu dünkü köşesinde ele aldı ve şunları yazdı:
“Peki, HAT 41 olarak tanımlanan “Ortak Havuz” minibüsçülere ve yıolculara ne gibi yenilikler getirecek?
Bir: Yolcular güvenli, konforlu, seri toplu taşıma araçlarıyla seyahat edecek, kooperatifler arası yolcu kapma telaşı, yarışı, kavgası olmayacak.
İki: Ücretsiz binişler için minibüsçülere verilen kota kaldırılacak, aylık 12 bin 500 TL’lik destek ödemesi arttırılacak. Özel Halk Otobüs sahiplerine yıllık 400 milyon TL olan destek ödemesi 700 milyon TL’ye çıkarılacak. Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında karar çıkması bekleniyor.
Üç: Körfez Kirazlıyalı - Kartepe Özdilek arasında duraklara monte edilecek Ücret İade Cihazı (CI-CO) ile gidilen mesafe kadar ücret ödenecek.
Dört: Yolcular güvenli, konforlu, seri araçlarla seyahat ederken ortak havuzda toplanan para eşit paylaşacağından minibüsçüler kazanacak.
KOTA KALKTI, DESTEK ARTTI
1 Ocak pazartesi günü, “Ücretsiz ve indirimli kart sahipleri de ücret ödeyecek” başlıklı yazımda yanlış anlaşılma olduğunu fark ettim.
Düzeltiyorum;
Bir: Özel halk otobüslerinde Ücretsiz ve İndirimli seyahat eden yolcularda MEVCUT UYGULAMADA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK.
İki: İndirimli ve ücretsiz yolcular için büyükşehir tarafından toplu taşıma esnafına DESTEK ÖDEMESİ YAPILMASINA DEVAM EDİLECEK,
FARKINI MİNİBÜSÇÜLERE BÜYÜKŞEHİR ÖDEYECEK.
ÜÇ: Büyükşehir Belediyesi yıllık 400 milyon TL olan minibüsçü desteğini 700 milyon TL’ye çıkarmak için Ocak ayı meclisinde yetki isteyecek.
Dört: Özel halk otobüsleri sahiplerinin mağduriyetleri giderilmiş olacağından araç sürücüleri ile 65 yaş ve üzeri yolcular arasındaki gereksiz tartışmalar sonlanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar minibüs şoförleri tarafından horlanmayacak, dışlamayacak, durakta bırakılmayacak