Başvurması bekleniyordu Numan Tonka’dan adaylık açıklaması!
AKP’deki aday adaylığı sürecinde karşısına hiç aday çıkmayan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’ye AKP meclis üyesi Numan Tonka’nın rakip olması bekleniyordu. Ancak aday adaylık başvurusunda bulunmayan Tonka neden başvuruda bulunmadığıyla ilgili açıklama yaptı
.jpg)
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AKP’de başlayan aday adaylığı sürecinde karşısına hiç rakip çıkmayan tek belediye başkanı oldu. Son gün AKP Meclis Üyesi Numan Tonka’nın aday adaylık başvurusunda bulunarak Özlü’ye rakip olması bekleniyordu. Ancak Tonka, başvuruda bulunmadı.
TEŞVİK EDEN DOSTLARA HÜRMETLER
Başvuruda bulunmamasıyla ilgili açıklama yapan Tonka şunları söyledi: “Kıymetli dostlarım; Bugüne kadar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi meclis üyelikleri olmak üzere, teşkilatımızın farklı kademelerinde vazife ifa etmiş bir kardeşinizim. Malum olduğu üzere 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Ak Partimiz adına Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurularının yapıldığı bir dönem içerisindeyiz. Öncelikle bu süreç içerisinde Belediye Başkanı Aday Adayı olmam hususunda bendenizi teşvik eden, telkinde bulunan dostlarıma hürmetlerimi arz ediyorum.
GEÇER NOT ALABİLECEĞİ KANAATİNDEYİM
Dürüst olmak gerekirse mevcut siyasi birikimimle, Belediye Başkanı olarak insanımızın hizmetinde bulunabilmek, herkes gibi benim de ziyadesiyle memnun olacağım siyasi hedeflerimden bir tanesidir. Lakin bendeniz bu dönem Belediye Başkanlığı yarışı için Aday Adayı olmak niyeti içerisinde değilim. Kararımı bir miktar daha açmam icap ederse: Beş yıla yaklaşan bir süredir kıymetli kardeşim Başiskele Belediye Balkanımız M. Yasin Özlü beyefendi ile birlikte çalışma fırsatımız oldu. Bu süreç içerisinde, kendisinin performansı göz önünde bulundurulduğunda iyisiyle kötüsüyle geçer bir not alabileceği kanaatindeyim. Buna ilaveten yaşının genç oluşu ve ikinci bir dönem için daha Belediye Başkanlığı yapmak istiyor olması şeklinde izah edebilirim.
En iyisini yapma gayreti
Dolayısıyla bizlerin Siyaseti bir amaç olarak değil, Hakkın rızasını ve milletimizin duasını alabilmek gayesiyle yapma gayretinde oluşumuzu da şerh olarak düşülebiliriz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şahsımıza tevdi edilen/edilecek vazife her ne olursa, en iyisini yapabilme gayreti içerisinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek isterim. Yüce Allah’ın cümlemiz hakkında en hayırlısını nasip etmesini niyaz ederim…”