Söğüt’ün koltuğu sallanıyor!
Göreve geldiği günden bu yana sürekli belediyenin borçları ve satışlarla gündeme gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün koltuğuna talipli çok. Özellikle geçen seçim döneminde yaşanan krizler nedeniyle Körfez’de aday çıkarmaya kararlı olan CHP’de, Körfez’in yerlisi Manav bir isim olan Tayfun Balıkçı, eski aday Bozkurt Uslu ve İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun’un ismi adaylık için geçiyor
.jpg)
Eski başkan İsmail Baran’dan kalma borçları ödemek için Körfez’de satılmadık arazi, SGK’ya devredilmedik alan bırakmayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün çizilen karizması nedeniyle koltuğuna talipli çok. AKP’den henüz adaylık için bir isim ortaya çıkmadı ancak CHP bu dönem Körfez’i iyice diline dolamış durumda. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’nın kazanmaya yakın bulduğu ilçelerden biri olan Körfez için şimdiden üç aday bulunuyor.
USLU-BALIKÇI-TORUN
Bu isimlerden biri 2019’da adaylığını son anda İYİ Parti’ye kaptıran, partide ve ilçede beyefendi kişiliğiyle tanınan Bozkurt Uslu. Uslu geçtiğimiz yıllarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp Körfez’e aday olacağını açıklamıştı. Körfez’in yerlilerinden olan CHP Körfez Belediye eski Meclis Üyesi Tayfun Balıkçı’nın da adaylığa sıcak baktığı biliniyor. Öte yandan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de başkan yardımcısı olan Emirşah Torun’u Körfez’e hazırladığı, Torun’un sık sık bu ilçeye gelerek ziyaretler gerçekleştirdiği biliniyor. Torun’un Yukarı Hereke’den ve doğu oylarını blok halinde alabileceğini söylediği iddia ediliyor. Bakalım bu üç isimden hangisi adaylığa hak kazanarak Körfez’i CHP’ye kazandıracak?