“İktidar neden il statüsüne taşımak istemiyor?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifinde yer alan ilçeler arasında Gebze’nin bulunmamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’dan tepki geldi

“İktidar neden il statüsüne taşımak istemiyor?”

Bilindiği üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son grup konuşmasında 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifinde bulunmuştu. Yıllardır il olmak isteyen Gebzeliler bir umutlanmış ancak il yapılması beklenen 19 il arasında Gebze’nin olmadığı görüldü. Bu durum üzerine Gebzeliler büyük hayal kırıklığına uğradı.

“İKTİDAR GEBZE’Yİ İL STATÜSÜNE TAŞIMAK İSTEMEMEKTEDİR”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan şunları söyledi: “Basına ve Kamuoyuna

Yıllardır tüm şartları sağlamasına rağmen, ekonomisi, sanayisi, tarihsel ve kültürel birikimiyle yaşadığımız kentin, Gebze’mizin il olmasıyla alakalı mücadelemizi hep verdik hala da vermeye devam ediyoruz. Gerçekten Gebze'nin hak ettiğini alması gerektiğine inanarak bu mücadeleye destek veren herkesin yanında olmayı da ilk biz bildik. Yıllardır partimizin vekilleri Gebze'nin büyükşehirli il olması ile ilgili önergelerini hep verdiler ve hep reddedildiler. Peki, siyasi iktidar neden ısrarla 50'den fazla ilden büyük olan Gebze'yi il statüsüne taşımak istememektedir?

“KADERİMİZİ GEBZE’NİN KENDİSİ TAYİN ETSİN”

Gebze şu anda il olması gereken ilçeler arasında liste başıdır. Bilimin, sanayinin, ekonominin, teknolojinin kalbi Gebze yıllardır 82 plakayı beklerken umarım bu kenti yöneten iktidar mensupları da bu konuda bu çağrımıza destek verecektir. Destek versinler ki Gebze'nin gerçekten il olmasını samimiyetle istediklerini bilelim. Bu kentte doğan, yaşayan, bu kentin ekmeğini yiyenler olarak birlikte haykıralım artık kaderimizi Kocaeli'nin batı yakası diye ayrıştıranlar değil Gebze'nin bizzat kendisi tayin etsin. Bundan sebeptir ki; Gebze büyükşehirli il olsun.”