Bakın AKP’li adaylar AFAD’a ne kadar yatırmış!
AKP Kocaeli Milletvekilliği Aday Adayları buluşmasında konuşan AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli AKP milletvekili aday adaylarının 3 milyon 515 bin Lira başvuru ücretini AFAD hesaplarına yatırdıklarını söyledi

13 Mart’ta başlayıp bugün biten AKP Milletvekilliği aday adaylığı süreci başvurularının ardından AKP Kocaeli İl Başkanlığı bugün Antikkapı’da aday adayları buluşması gerçekleştirdi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AKP’li ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.
“KOCAELİ’NİN KALBİ TÜRKİYE’DE ATIYOR”
Programda ilk sözü alan Talus şu sözleri kaydetti: “Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bu bayramımız buruk bir bayram. Ülkemizin 7’si büyükşehir 11 şehrini dünyanın en büyük depremi vurdu. Son bilgiye göre 49 Bin 589 vatandaşımız hayatını kaybetti. 13 milyon 500 bin vatandaşımızın yaşadığı bölgede onbinlerce vatandaşımız yaralandı, yüz binlerce ev oturulamaz hale geldi.
Hesaplamalara göre depremin ülkemize maliyeti 2 trilyon lira. 6 Şubat 04:17’den itibaren Türkiye teyakkuza geçti; depremin, depremzedelerin yaralarını sarmak için milletimiz tek yürek oldu. Kocaelimizin, Türkiye’nin kalbi deprem bölgesinde atıyor, depremzedeler için atıyor. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenab - ı Hak’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa, yaraları sarmaya çalışanlara güç ve kuvvet niyaz ediyorum. Elbette, bu acıyı en iyi biz biliyor ve anlıyoruz. Belediyelerimiz ilk günden bu yana bölgedeler. Enkaz altından canlar kurtardılar, Enkaz kaldırdılar, Kocaeli’nin gönlünden kopan yardımları dağıttılar, Çadır,
Konteyner, Hastane kurdular. Her bir belediyemiz Kocaeli’ye hizmet eder gibi bölgede çalışıyor. Yol yapıyor,
temizlik yapıyor, sosyal hizmetler ifa ediyor.
“TÜRKİYE GÜÇLÜ TÜRKİYE’DİR”
Ramazan’da özel programla bölgede olmaya devam edecekler. Yaralarımız sarılıncaya, şehirlerimiz yeniden kuruluncaya kadar bizim için depremden etkilenen her şehrimiz Kocaelidir. Her ilçe ilçemiz, her mahalle mahallemizdir. Cumhurbaşkanımız
Kalıcı konutların bir yılda tamamlanması talimatını verdi. Bir yanda konteyner kentlerde, yurtlarda, evlerde geçici barınma hizmetleri verilirken bir yanda TOKİ kalıcı konutların temelini atmaya başladı. Devletimiz ve milletimizin bu yarayı sarma gücü olduğundan dost düşman kimsenin şüphesi yok.
Çünkü artık Türkiye güçlü bir ülkedir. Devletimiz güçlüdür. Bu güçlü Türkiye’nin mimarı olan sayın Cumhurbaşkanımızı saygıyla selamlıyorum. Onunla birlikte yol yürüme nasibine şükrediyorum.
“3 MİLYON 515 BİN LİRA BAŞVURU ÜCRETİ YATIRDILAR”
Cumhurbaşkanımız, Depremzedelerimize hürmeten seçim müzikleri kullanmama yönünde irade beyan etti. Kampanya kapsamında yapılacak zorunlu olmayan harcamaları deprem bölgesine yönlendirdi. AK Parti’nin aday adaylığı sürecinde, parti hesaplarına yatırılması gereken başvuru ücretlerini de AFAD’a, deprem bölgesine yönlendirdi. Kocaeli AK Parti milletvekili aday adaylarımız 3 milyon 515 bin Lira başvuru ücretini AFAD hesaplarına yatırdılar. Allah razı olsun. Depremi bir an aklımızdan çıkarmadan bir kampanya süreci yöneteceğiz. AK Parti Kocaeli’ye aday adaylığı sürecinde 150’yi aşan başvuru yapıldı. Bu başvuru sayısı Kocaeli İl Teşkilatı tarihimizin rekoru. Birileri sipariş, kurgu anketler yayınlayadursun milletin teveccühü bir kez daha güçlü bir şekilde; ”AK PARTİ” diyor.”