Bakın Çiler’in aday adaylığına ne dedi?

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sarıbay bugün eşi Nurdan Sarıbay ile düzenlediği toplantıda GTO Başkanı Nail Çiler’in aday adaylığına da değinerek genel başkanın liste başını vermek için çağırdığını sanmadığını söyledi

Bakın Çiler’in aday adaylığına ne dedi?

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sarıbay bugün eşi Nurdan Sarıbay ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Sarıbay yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Önseçim bütün politikacıların vazgeçilmez bir sistemi olması lazım. Ben o sistemi hep savunuyorum. 13 bin 500 üyemizin katılımıyla önseçim yapmıştık. O listede belirlenen arkadaşlar CHP ilk kez birinci parti çıkmıştı. Bu dönemde de sivil insiyatif arkadaşlarımızın mahallelerde imza topladığından bilgim var. Depremdir, zaman darlığı nedeniyle bu dönemde yapılamadı. Ben de önseçim taraftarıyım ama bu dönem olmadı. 13 milletvekili varken biz 3 vekil çıkarttık, şimdi 14’e çıktı. 2018’de siyasi iktidara oy verenlerin oy verme sebebi kalmamış o nedenle ben Adalet Kalkınma Partisinin 7 milletvekili çıkartabileceğini düşünmüyorum. Biz 5 veya 6 vekil çıkartabiliriz.

NAİL ÇİLER’İN ADAYLIĞINI OLUMLU BULUYORUM
Nail Bey çok sevilen sayılan ekonomiyle ilgili olan Gebze’de de hatırı sayılır gücü olan bir iş insanı bizim partimize gelmesi beni de çok memnun etti. Ben de kendisine Gebze ilçe başkanlığı için teklif götürdüm bu yüzden ben Nail Çiler’in bizim partimize üye olmasını aday adayı olmasını olumlu buluyorum. Ama genel başkanın gel Nail liste başı ol dediğini de sanmıyorum. Ama umarım listede seçilebilir bir yerden olur.”

Bakın Çiler’in aday adaylığına ne dedi?
Cengiz Sarıbay aday adaylık açıklaması