Zengin ile Özel arasında Haydar Akar tartışması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, dün AKP’nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un da katılmasını eleştirdi. AKP’li Özlem Zengin, Meclis Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar üzerinden cevap verdi. İkili arasından Şentop, Akar tartışması yaşandı

Zengin ile Özel arasında Haydar Akar tartışması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün AKP’nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un da katılmasını “Meclis Başkanı bu tutumu ile tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırmıştır. Gerçekten artık nasıl güveneceğiz, nasıl onun yönettiği bir Meclis’te görev yapabileceğiz. Hepimiz açısından sıkıntı” diye eleştirdi. Özel’in bu eleştirisine AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin cevap verdi.

Zengin, Özel’e CHP Meclis Başkanvekili Haydar Akar üzerinden gönderme yaparak, Akar’ın da CHP’nin programına katıldığını belirtti. Zengin’in bu çıkışı üzerine söz alan Özgür Özel ise tüm partilerin davet edildiği bir program olsa Şentop’un da orada bulunmasını normal karşılayacaklarını ancak sadece AKP’lilerin yer aldığı bir programa katılım sağladığı için bu tepkiyi gösterdiklerini ifade etti.

Özel, Zengin’in Haydar Akar çıkışıyla ilgili ise “Meclis Başkanvekilleri sadece yönetirken oy kullanamaz ama meclis başkanı hiç oy kullanamaz. Bu böyle yorumlanır, böyle uygulanır” diyerek aynı kefeye konulamayacağını savundu.

Tekrar söz alan Zengin, “Bizim anayasamız, Meclis Başkanı’na partinle ilişiğini kopar demiyor. Meclis Başkanı partisinden istifa eder diye bir şey mi var?” ifadelerini kullandı.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız