Cemal Derya: Tozu toprağı bizden bildiler
İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Başkanvekili Cemal Derya gazetemize yaptığı ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yürüyüş Yolu’nu yaptığı esnada vatandaşın tozu toprağı İzmit Belediyesinden bildiğini söyledi

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Başkan Vekili Cemal Derya, Temizlik İşleri Müdürlüğü Amirleri Ahmet Murat Metin ve Hüseyin Okur ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Derya şunları söyledi: “Şu an Temizlik İşleri Müdürlüğü bütün kamu kurumları içerisinde 7/24 esasıyla görevini yapıyor. İzmit baya büyük 10 bin konteynırımız var. Yıllık 115 bin ton çöp topluyoruz. Günlük olarak rutin gidemediğimiz yerlere de 2 günde bir temizliyoruz. 500 personelimiz sahada harıl harıl çalışıyor.
“YÜRÜYÜŞ YOLU YAPIMINDA BİZDEN BİLDİLER”
Biz gerçekten çalışıyoruz, eğer bir çöpü alamıyorsak mutlaka bir nedeni vardır. Yol kapalı bile olsa biz mutlaka personelimizi de gönderir poşetlerle de olsa o çöpleri alırız. Bizim takibimiz de çok iyi 27 amir geziyor. Burada gerçekten bir emek var, Büyükşehir mesela 14,5 kilometre yol üstü Büyükşehir’indir. Biz her cadde ve sokağa ayırmadan aynı itinayı gösteriyoruz. Yürüyüş Yolu yapımında tozu toprağı hep bizden bildiler. Tüm tozdan ötürü ‘Pencereyi açamıyoruz’ diye şikayet ettiler. ‘Bizim değil’ diyoruz ama yine onların yaptığı işi üstlenip, yıkadığımız için bize kalıyor.
“YER ALTINA GEÇELİM DEDİK YAPMADILAR”
Yürüyüş Yolu’nda koyduğumuz konteynırların yerini Büyükşehir gösterdi. Biz onları Büyükşehir’e yazdık konteynırla ilgili düşünceleriniz nelerdir diye? ‘Komple yer altına geçelim, kimseye rahatsız vermeyelim. Bunlar zaten büyük hacimli çöp konteynırları taşma ihtimali de yok’ dedik ama yapmadılar. Bize beton atıp yer gösterdiler. Biz devamlı temizliyoruz, kötü görüntü olmasına izin vermiyoruz. Yer altına alsalardı İzmit’te farklı bir görüntü olurdu.
“TÜM TEMİZLİĞİ BİZ YAPIYORUZ”
Biz atık toplama ve nakil kısmındayız. Bertaraf kısmı Büyükşehir’de. Biz diğer belediyeler gibi aktif toplama ve ayırma istasyonu göstermek zorundalar. Göstermediler. Diğer belediyelerin çöpünü kendileri çekiyor. Dev kapalı tırlarla İZAYDAŞ’a götürüyorlar. İZAYDAŞ’ın hangi lisansa sahip olduğunu, neleri bertaraf ettiğini bilmez. Bunların tüm temizliğini biz yapıyoruz ama diğer belediyelerin aktif toplama ve getirme istasyonları var. Biz sahada 23 çeşit atığı tek tek topluyoruz. Bize atık ayrıştırma istasyonu gösterseler bize de ekonomik olarak kazanç.”