Büyükakın iddialı konuştu 'Fatih projesinden önce başladık"

KODELİ tanıtım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, MEB’in öğrencilere bilgisayar dağıttığı Fatih projesinden önce Kocaeli’deki öğrencilere bilgisayar dağıtmaya başladıklarını söyledi

Büyükakın iddialı konuştu 'Fatih projesinden önce başladık"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KODELİ projesi tanıtımı ve 99 yeni robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi. Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, çok sayıda öğrenci ve eğitimci katıldı.

“FATİH PROJESİNDEN ÖNCE BAŞLADIK”

Programda sözü alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Aslında bu hikayemiz 2009 yılında başladı. Birleşmiş Milletler’in önemli bir projesi vardı. Yeni dünyanın kodlarına çocukların erişimi hedeflenmişti. Biz de ilk ve ortaöğretime başlayan çocuklara bilgisayar vererek başlamıştık. Tabi projemizi sürekli güncelledik. Eğer saygısızlık olarak görülmezse Fatih projesinden önce başladık sayın bakanım.


“BELEDİYE NE YAPAR BİLİYORUZ”

Küresel ve ulusal trendleri Kocaeli’nin ne kadar yakından izlediğini bu proje apaçık ortaya koyuyor. Şu anda bir bilgisayardaki yeniden başlatma tuşu olsa elimizde ve dünyayı yeniden başlatsak, bütün maddi varlıklar ortadan kalksın ve sadece insan kaynakları kalsın. Kim öne geçerdi diye hayal edin, şüphesiz en iyi yetişmiş olan insan kaynaklarıdır. Belediye ne yapar biliyoruz, yol yapar, köprü yapar, ama cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunlar gerekli ama yeterli değil asıl olan gönüller inşa etmektir.


“ TÜRKİYE’Yİ İSTEDİĞİMİZ YERE GETİRELİM”

Çocuklarımızı geleceğe yetiştireceğiz. Nasıl yapacağız? yüzyılın başında FORD’un ürettiği otomobillerimin T bandı üzerinde standart işleri yapan standart kişilere ihtiyaç vardı. İnsanın üretme biçimi değiştikçe aslında eğitimin şekli de değişiyor. Bir zamanlar okuryazar olmak çok kıymetliydi bu günlerde uzmanlık alanın dışında başka yetenekler gerekli olmaya başladı. Bir taraftan yenidünyanın dilinin okuryazarı olan çocuklar yetiştirmeliyiz ki Türkiye’yi istediğimiz yere getirelim.


“HER ÇOCUĞA BİR BİLGİSAYAR PROJESİNİ 10 YIL DEVAM ETTİRDİK”

Cumartesi TOGG’un banttan indiriliş töreni bunun örneklerinden biri. Bugün de biz aynı şeyi yapıyoruz, her çocuğa bir bilgisayar projesini 10 yıl devam ettirdik. Bu işin kodlama sınıfına dönüştürülmesi gerektiğine karar verdik. Bilişim vadisinin bu kentte olması sebebiyle çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak için atılacak en önemli adımın kodlama atölyeleri olduğunu düşündük.


“1.3 MİLYARLIK İLAVE YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Geçtiğimiz iki yılda 96 ve 97 sırasıyla kodlama sınıflarını açtık bugün de 99 tane kodlama sınıfına açmak için tören gerçekleştiriyoruz. Seneye Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 kodlama sınıfı açacağız. Mustafa kemal Atatürk’ün bahsettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırabilesiler diye bunları çocuklarımıza hediye ediyoruz. Ayrıca sayın bakanıma 1.3 milyarlık bir ilave yatırım için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet hepimizin en kıymetli değeri. Bu vatan sizler daha iyi yetiştikçe daha da güçlenerek yükselmeye devam edecek. Bu doğrultuda elimizdeki tüm kaynakları sizlerin geleceği için seferber etmeye hazır olduk bundan sonra da sizler için her şeyi yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.”