Candemir’i gözünün içine baka baka eleştirdi

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Aysun Torun, genel kurulda yaptığı konuşmada mevcut başkan Bahar Gültekin Candemir’i gözünün içine baka baka eleştirdi

Candemir’i gözünün içine baka baka eleştirdi

Kocaeli Barosu 37’nci Genel Kurulu bugün gerçekleşti. Kurulda adaylık konuşmasını yapan Aysun Torun şunları söyledi: “Bize gelen sık sorulardan bahsetmek istiyorum. Neden aday oldunuz?, arkanızda kim var? Ülkemize yaşanan adalet mekanizmasındaki aksaklıklar, liyakat dayalı olmayan işleyiş vatandaşların yargıya olan güvenini azaltmıştır. Artık çözümü başkanlarından beklememek için aday oldu. Biz de elimizi taşın altına koyarak biz de varız dedik.

“ENDİŞEYLE YOLA ÇIKTIK”

Bizler değişim için çıktık, yeni seslere ihtiyaç olduğunu yüksek sesle söylemek için çıktık. Bizler aslında olmayan olamayan şeyler ile ilgili olma olasılığının ortaya çıkmasına vesile olmak istedik. Zihinlerdeki olamaz algısını örtmek adına öncü olmak istedik. Bizler vesayetin gelenek haline getirilmesi zihniyetinin baromuz bünyesine yerleşmeye başladığı endişesiyle bu yola çıktık.


“BAROMA YAKIŞTIRAMADIM”

Tam iki ay öne bu yola kendi irademle hiçbir siyasi yahut sosyal grubun desteği olmadan ben de varı diyebilmek için çıktım. Yolun başında sadece beni tanıdıkları için yanımda olan meslektaşları yanıma alarak belki daha da büyüyerek yola çıktık. Yere, ayrıca Kocaeli barosu gibi 85 yıllık geçmişe sahip baronun tek başa adayı ile seçime girecek olmasını kendime ve baroma yakıştıramadığım için yola çıktım. Geçen dönemki seçimlerde tek adaylı seçimi biraz haklı çıkaran korona gibi bir şeyin olması he şeyden öce bu baronun bir mensubu olarak rahatsız ettiği için yola çıktım.
Bize sorulan sorular yanlış neden çıktınız değil neden başkaları da çıkmıyor olmalıymış.
Ülkemizde şu an adalet bitmek durumundadır. Dolayısıyla bu sorunları avukat üzerinde daha fazla dillendirmeli çözümler üretmeliyiz.

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTEDİK”

Avukatlık mesleğinin birçok sorunu var. Meslektaşlarımız ciddi bir kaygı altında. Bu mesleğimiz için zor ve kabullenemeyeceğimiz bir durum. Önce kendi önümüzü süpürelim deyimini sürdüreceğiz. Kocaeli Barosunda meslektaşlarımızın sorunlarına hızlı ve kalıcı sorunlar üretmek için yönetime talibiz. Meslektaşlarımız ile tek tek diyalog kurarak yaşanan sorunlara çözüm üretmek istedik.
Bu sorunların çözümüne yönelik projeler ürettik. Kocaeli Barosu şeffaf ve kurumsal bir kimliğe kavuşturulacaktır. Gerek sürece geç başlamış olmak ve süreçte yaşamış olduğum talihsiz kaza yüzünden ziyaretlerimizde aksaklık oldu. Bu yüzden meslektaşlarımızdan özür dileriz.


“SANDIĞA GELİN, BOŞ OY ATMAYIN”

Bu süreçle ilgili kafalarında belirsizlik olan meslektaşlarımız sandığa gelmemek ve boş oy kullanırsa bu açıkça bizim ayıbımızdır. Lütfen sandıklara gelin ve boş oy atmayın. İleride keşke oy verseydik söyleminizi iyi ki oy vermişim söylemine evirmek için her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Bizler çoğunluk egemenliği yerine çoğulculuğun hayata geçirilmesi için çabalayanlardanız. Bu yüzden sürecin başında bu demokratik söylem ve eylemlerimizin sürecin sonunda da vücut bulması amacıyla yönetim kurulu aday sayımızı 6 ile sınırlı tutmuş durumundayız.
Biz istedik ki yönetime bağımsız aday olarak katılmak isteyen meslektaşlarımızın hevesi, cesareti kırılmasın. Beni süreçte yalnız bırakmayan yarında olan tüm meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Kocaeli Barosu bugün olduğu gibi yarında hukukun üstünlüğünü savunacak mücadeleci kimliğini devam ettirecektir.”