Siyasi baskı gördüğü iddia edildi, sendika başkanı "İstifa etme" dedi

İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy geçtiğimiz hafta istifa eden Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Çelik’in siyasi baskı gördüğünü iddia etmişti. Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Çelik ile yaptığı görüşerek istifa kararını gözden geçirmesini talep etti

Siyasi baskı gördüğü iddia edildi, sendika başkanı "İstifa etme" dedi

Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Erkan Çelik geçtiğimiz hafta sözleşme süresi dolmadan istifa etmişti. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile sıkıntılar yaşadığı konuşulan Çelik’in yılbaşında sözleşmesinin yenilenmemesine kesin gözle bakılıyordu.


SİYASİ BASKI İDDİASI
İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Çeliksoy da AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve AKP Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete’ye seslenerek yaptığı paylaşımla “Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Çelik’i kim siyasi baskıyla istifa ettirdi. Pazartesi Günü Bu konuyla ilgili geniş bir toplantı yapacağım. Bunu bize Karamürsel halkına cevap verin yoksa bu işin sonuna kadar takipçisisi olacağım. Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Çelik niye istifa ettiğini sayın Sait Mete, sayın Mehmet Ellibeş başhekim bey siyasi baskı yüzünden açıklama yaptı dediği doğru mu açıklar mısınız?” ifadelerini kullandı.

Siyasi baskı gördüğü iddia edildi, sendika başkanı "İstifa etme" dedi


SENDİKA OLARAK YANINDA DURURUZ
Bu iddiaların ardından Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Başhekim Çelik ile ilgili de yaptığı açıklamada, “Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Çelik’in aldığı istifa kararı ile ilgili olarak çalışanlardan da aldığımız bilgilere göre bu kararını tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Bizim için kamunun malının kullanımı, korunması, ve çalışanlara yönelik yaklaşım vaz geçilmez kriterimizdir. Sevgili başhekim gerek kamunun malını kullanırken hassasiyeti, gerekse çalışanlara yönelik tavırları nedeniyle takdir toplamaktadır. Başarılı bürokratlarımızın her zaman sendika olarak yanında dururuz. Bu manada bu kararı tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasi baskı gördüğü iddia edildi, sendika başkanı "İstifa etme" dedi