Yürüyüş Yolu’nda Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri, “Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisi” dün İzmit Yürüyüş Yolu’nda açıldı

İlimizde açık havada düzenlenmiş en büyük ve en görkemli fotoğraf sergisi olan “Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisi” Büyükşehir Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlarla açıldı. LC Waikiki önünden başlayan yürüyüş ve fotoğraf sergisi Endüstri Meslek Lisesi yol ayırımında son buldu. Yolun sonunda bandonun çaldığı oyun havaları, balkonlardan bakan insanları bile oynattı. Çok duygusal fotoğrafların bulunduğu bölümlerde, izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.
Sergiye ilerleyen saatlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katıldı. Fotoğrafları tek tek inceleyen ve bilgi alan Büyükakın, çok mutlu olduğunu, Cumhuriyet Bulvarı’nda sanatsal faaliyetlere çeşitlendirerek devam edeceklerini ve sanatın her dalı ile ilgili yeni çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
Bilindiği gibi, ilk kazmanın vurulduğu günden son ev yıkılana kadar fotoğraflama çalışmalarına aralıksız devam eden Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği Üyeleri, Kent Bilinci ve Kent Hafızası oluşturulması amacı ile 900’e yakın fotoğrafı da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arşivlerinde saklanmak üzere Foto-Film ve Arşiv Merkezi’ne verdi. Bu uzun soluklu ‘sosyal sorumluluk projesinde’, 110 fotoğraf sergilendi. KBFT yetkilileri, “Bu fotoğraf sergisinin oluşumunda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi. Başkan Büyükakın ise esnafların Cumhuriyet Bulvarı için teşekkürlerine dönük olarak da şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin ortaya çıkması için çok gayret ettik. Sonuç çok güzel oldu. Halkımız mutlu ve memnun. Rabbime hamdediyorum. Bu aziz hemşerilerime hizmet etmeyi bana nasip ettiği için. Cumhuriyet Bulvarı gurur verici bir eser oldu.
“BÖYLE HAYAL ETMİŞTİK BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUK”
Burası sadece yürünüp gidilen bir yer olmayacak, burası farklı yaşam alanına dönecek demiştik. Her anlamda başka bir konsepte gidecek demiştik. Yavaş yavaş gittiğini de görmeye başladık. Cedit’te yapılan kentsel dönüşümün ilk ayağı olan yıkımları ve oradaki hikâyelerin anlatıldığ,ı anıların unutulmaması için bir fotoğraf sergisi yapıldı. Emeği olan herkese başta platform Başkanı Kemal Kaya olmak üzere bu fotoğrafları çeken ve sergiye hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bulvarımızı böyle hayal etmiştik böyle olacağını biliyorduk. Yaşam alanı olması bizi çok mutlu ediyor.
“CUMHURİYET BULVARI ÖNEMLİ BİR YER OLACAK”
Cumhuriyet Bulvarı’nın zamanla daha da farklılaştığını göreceksiniz. Bu alanda güzel şeyler olacağını biliyoruz. Güzel ve konforlu mekânları insanlara sağladığınızda kendi içerisinde bir ekosistem gelişiyor. Burası da sadece yürüyüş yolu olmaktan çıktı. Bir sergi alanı, insanların dinlediği, buluştuğu ve sosyalleştiği bir nokta haline geldi. Bu sergi vesilesiyle şunu da ifade etmem gerekir ki Cedit hatıralarının fotoğraflarla belgelenmesini çok önemli buluyorum. İnşallah orada yenilenme olduğunda da eskiyi yeniyi bir araya getirecek bir sergi de düzenlenecektir. Tüm sanat etkinliklerin icra edilmesinde Cumhuriyet Bulvarı önemli bir yer olacak.
“MİLLETİMİZLE KOLKOLA VE GÖNÜL GÖNÜLEYİZ”
Halkımızın bu kadirşinaslığına, güvenine ve bize duyduğu muhabbete hiçbir zaman ihanet etmedik, etmeyeceğiz de. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk bizlere büyük işler yapma ve bunun yanında gönüller yapmayı söylüyor. Garibin yanında olmayı, vatandaşımızın taleplerine karşı duyarlı olmayı söylüyor. Milletimizle kol kola ve gönül gönüleyiz. Şehrimizin ihtiyaçlarına da tüm meselelerin üstesinden gelebilecek güce sahibiz. Bunu da milletimizden aldığımız güç ve sevgiyle yapıyoruz.”





