Karavar Irak’ın benzin fiyatlarını açıkladı “Bu ne felakettir?”

CHP Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, iç savaş halindeki Irak’ın petrol fiyatlarını gazetemize anlattı. AKP hükümetine kadar motorinin 880 centi geçmediğini söyleyen Karavar, Türkiye’deki zamlara isyan etti

Karavar Irak’ın benzin fiyatlarını açıkladı “Bu ne felakettir?”

Ülkemizde akaryakıta gelen zamların ardından vatandaşın beli bükülürken, tam sınırımızda savaştan başını kaldıramayan Kuzey Irak’taki petrol fiyatları ise şaşırtmaya devam ediyor. CHP Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, iç savaş halindeki Irak’ın petrol fiyatlarını gazetemize anlatarak şu sözleri kaydetti: “Malumunuz zam zam üstüne gelince akaryakıt fiyatları uçtu. Bombalar yağan Kuzey Irak’ta, benzinin fiyatı 8 TL, dizel 12 TL, LPG 7 TL bu akşam da tekrar indirim gelecek kaç lira gelecek onu da bilemiyorum.

“BU NE FELAKETTİR?”

Türkiye’de akaryakıt ne kadar yükselirse yükselsin şimdiye kadar motorinin fiyatı 880 centi geçmemişti. Bu ne felakettir? AKP hükümetine kadar. AKP genel başkanına sesleniyorum; dünya bizi kıskanmıyor. Irak’ta her gün savaşa rağmen fiyatlar böyle bu ne felakettir. Bizim bilmediğimiz yere para mı gidiyor. Bilmediğimiz yerde savaş mı var? Sabredecek gücümüz kalmadı. Bizim beğenmediğimiz Irak’taki fiyatlar ortada.


“GİTMEK İSTİYORSAN BIRAK GİT”

Hani dünya bizi kıskanıyordu? Hani kalkınıyorduk? Nerede kalkınma? Gitmek istiyorsan bırak git. Tek adam rejiminin bedelini 83 milyon çekiyoruz. Kuzey Irak’ta biz hortumları takalım, bağlayalım piyasaya o şekilde alalım benzini.”