Müteahhit yarım bıraktı... Baraj yolu başka bahara kaldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvacık Yolu Yapım İşini projesini üstlenen Kozlu İnşaat Şirketi de ekonomik kriz ve artan fiyatlar nedeniyle tasviye kararnamesi hakkını kullandı ve bilgilendirme levhalarını sökerek sahadan çekildi. Yapım işinin tekrar ihale edilmesi bekleniyor

Müteahhit yarım bıraktı... Baraj yolu başka bahara kaldı

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve artan fiyatlar nedeniyle Kocaeli’de bir müteahhit daha sözleşmesini feshetti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-130 ile Aşağı Yuvacık arasındaki bölümünün devamı niteliğindeki Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ni yeniden planlayarak 2x2 şerit yapacak projenin ihalesini 4 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirmiş ve ihaleyi 19 Milyon 789 bin TL teklifle İstanbul Pendik merkezli Kozlu İnşaat Şirketi kazanmıştı. Projenin bir yıl içinde tamamlanması beklenirken Kozlu İnşaat ekonomik krize direnemedi.

İSU VE BELEDİYE TAMİR EDİYOR

Kozlu İnşaat’ın tasviye kararnamesi hakkını kullanarak projeden çekildiği, bilgilendirme levhalarını söktüğü ve sahadan çekildiği öğrenildi. Kozlu İnşaat’ın bıraktığı projenin gerisinde ise bozuk yüzeyler, korkulukları olmayan ve dereye düşme tehlikesi bıraktı. Yarım kalan yolda İSU kanal çalışması yaparken, üst yapı asfalt tamirini ise Başiskele Belediyesi yapmaya devam ediyor. Müteahhitler birer ikişer projeleri yarım bırakıp gitmeye devam ederken, belediyelerin bütçesi yarım kalan projeleri tamamlamaya dayanacak mı merak ediliyor.