Asgari ücrete 2. zam yapılacak mı? Erdoğan’dan açıklama

Asgari ücrete ikinci zam yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürerken, Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları heyecanlandıran sözler geldi.

Asgari ücrete 2. zam yapılacak mı? Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Dar gelirli insanların alım güçlerindeki düşüşün farkında olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında yapılacak düzenleme ile alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız destek tutarın 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği için geçtiğimiz sene 2,5 milyon aileye kaynak teslim ettik.

Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Üretim tarafında oldukça iyi bir yerdeyiz. Ülkemizi tüm alanlarla Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkartmak için yaptığımız yatırımların meyvelerini toplama vaktidir."

Yorumlar (1 yorum) Yorum yapmak için tıklayınız
Yükleniyor...