Yüzlerce tersane işçisi Gölcük’te eylem yaptı
Harb-İş Kocaeli Şubesi’nin Gölcük Anıtpark’ta gerçekleştirdiği eyleme yüzlerce tersane çalışanı katıldı

Karayolları, demiryolları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi kapsayan 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin yankıları devam ediyor. Türk-İş’in başlattığı eylemler kapsamında bugün Harb-İş Kocaeli Şubesi, Gölcük Anıtpark’ta Savunma Sanayi İşçileri Emek Çadırı kurdu.
Talepler dile getirildi
Gölcük Tersanesi çalışanı yüzlerce işçi Anıtpark’taki alanda bugün öğlen toplanarak taleplerini dile getirdi. Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar’ın da katıldığı eyleme Emek Partisi Kocaeli Örgütü temsilcileri de destek verdi.
Ne isteniyor?
TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak hazırladığı taslakta, günlük en düşük ücretin 1800 TL’ye yükseltilmesi, bu artıştan sonra 2025’in ilk altı ayı için yüzde 50, sonraki iki dönem için ise yüzde 25’er zam yapılması ve ayrıca yüzde 10 refah payı verilmesi talep edilmişti.