Umuttepe’de sokak hayvanı sorunu bitiyor. Merkez kurulacak
Kocaeli Üniversitesi Kampüsü’nde sayıları yüzleri bulan sokak köpekleri için bir merkez kurulması adına somut adım atıldı

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden en çok şikayet alınan konuların başında sokak hayvanları geliyor. Kocaeli Üniversitesi yönetimi, bu sorunun çözülmesi için somut adım atmaya karar verdi. Umuttepe’de sokak hayvamnları için bir merkez kurulması kararlaştırıldı. Kampüse yakın bir alanda yer alan AMATEM ve ÇAMATEM binaları yanında bulunan bir alanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiği öğrenildi.
Kocaeli Büyükşehir inşa edecek
Bu alanda Büyükşehir, Umuttepe’deki sokak hayvanları için bir merkez inşa edecek. Umuttepe’de sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasının da önüne geçilecek. Bilindiği gibi Umuttepe’nin özellikle orman bölümünde yüzlerce sahipsiz sokak hayvanı buluyor. Yeni yapılacak merkezle öğrencilerin şikayetlerinin önüne geçilmek isteniyor.