MHP’liler ellerinde bavulla İzmit Belediyesi önüne gitti
MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan ve meclis üyeleri, ellerinde bavulla gönderme yaparak İzmit Belediyesini şeffaflığa davet etti

MHP İzmit İlçe Teşkilatı’nın İzmit Belediyesi’ne yönelik eleştirileri devam ediyor. MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan ve meclis üyeleri, bugün İzmit Meclisi önüne giderek kesin hesap görüşmeleri öncesi bir açıklama yayınladı. Ellerinde bavulla belediye önüne giden MHP’liler, ”Belsa Plaza, Şüpheli Plaza oldu” dedi.
“İcrada ne halde olduğunuz ortada”
Yayınlanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Değerli arkadaşlar, bir belediyenin yapması şeffaflık adına yapması gereken, yerine getirmesi gereken ödevler vardır. Bunlar her zaman, her gün olmasa bile en azından yılda bir defa yapması hukuken de zorunlukuktur. Bunu yerine getirmeyen bir belediyenin, ben doğrudan teminleri de ekap üzerinden yapacağım demesi hikayedir, boştur. Kandırmacadır. Millet hepimize görevler verdi. Hepimizin sorumlulukları var. Size belediyenin icra kısmı, bizlere de denetim görevi verildi. İcrada ne halde olduğunuz ortada.
“Ne saklıyorsunuz?”
İzmit Belediyesi olarak, Gölkaypark gibi bir yeri hazır bulduğunuz yeri çürüttünüz, sonra yeniden yaptınız, şimdi işletmeye açamayıp yine çürütüyorsunuz. İş yapamadığınız gibi, burada ne eksik, ne yanlış yapılıyor bizim de görmemizi engelliyorsunuz. En önemlisi vatandaşın doğru bilgi almasını, vergilerinin nerede, nasıl kullanıldığını bilmesine engel oluyorsunuz.
Kendiniz muhalefet olduğunuz belediyelerde size sunulan her türlü belgeyi ve bilgiyi istediğiniz gibi manipüle edip, kendinize suni gündemler yaratıyor, vatandaşın kafasını bulandırıyorsunuz.
Ama kendi yaptıklarınızla ilgili en ufak bilgiyi paylaşmaktan çekiniyorsunuz.
Bir yıl boyunca ne yaptığınızı anlatan faaliyet raporunu bize bir gün kala verdiniz.
Belediye meclisini kekle, çayla altın gününe çevirip durumu kurtarmaya çalıştınız.
Şimdi de kesin hesap cetvelini bir gün kala ortaya çıkarıp, mecliste oylatıyorsunuz.
Denetim kuruluna doğrudan listesini vermeyen, faaliyet raporunu, kesin hesap cetvelini bir gün kala ortaya çıkaran bu belediyede ne saklıyorsunuz?
"Bavul bavul paralar ne oldu?"
Şunu açıkça söylüyoruz; Belsa Plazayı, Şüpheli Plazaya çevirdiniz. İzmit Belediyesi’nde Şeffaflığın, Ş’sini kalmamıştır.
İstanbul gibi mega bir kenti yönetenlerin yolsuzluklarını gizlemek için bavullarla çıktıkları otellerin güvenlik kameralarını nasıl bantla kapattıklarını gördük.
İstanbul’un bilinen 560 milyar TL’si nerede izah edemeyenler, bavullarda sinyal bozucu cihaz taşınıyor diyecek kadar bu işi pişkinliğe vurmuş durumdalar.
İzmit Belediyesi de aslında denetimden gizlediği evraklar, faaliyet raporu ve kesin hesap cetvelini bir gün kala meclis üyelerine vererek, İzmit halkının gözlerini bantlıyor.
Bavul bavul paralar ne oldu, nereye verildi açıklanmıyor.
Bu gizem neden?
Türkiye’de yolsuzluğun simgesi maalesef bu bavullar olmuştur. İstanbul’dan İzmit’e uzanan bu gizem haritasını çözmek, sorumluları şeffaflığa davet etmek de bizim görevimiz olmuştur.
Bu bavullarda gerçekte ne olduğunu milletimiz eninde sonunda öğrenecektir.
İzmit Belediye Başkanını şeffaflığa davet ediyoruz. Elinde elektrik bandıyla milletin gözlerine bant çekmeyi, göz boyamayı bıraksın.
İzmit’in bir yılda ne yaptığını, bütçeyi nereye harcadığı artık açıklansın.”