KOTO'dan gayrimenkul sektörüne özel eğitim
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi, gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik “Harita ve İmar Planı Okumaya Başlangıç Eğitimi” gerçekleştirdi.

Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik özel “Harita ve İmar Planı Okumaya Başlangıç Eğitimi” düzenledi.
Kapsamlı bilgiler
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi Başkanı Osman Sağlık, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyesi Fatih Özcan ve Komite Üyesi Özgün İnaltay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programında, KOTO Emlak Sektör Temsilcisi ve Komite Üyesi, Harita Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Hadiye Akkurt kapsamlı bir sunum yaptı. Akkurt, imar planı ölçeklerinden nazım ve uygulama imar planlarına, yapı nizamlarından arsa uygunluk analizine kadar birçok konuda katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.
Kocaeli şehir rehberi üzerinden uygulamalı anlatım
KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim, Kocaeli Şehir Rehberi üzerinden uygulamalı anlatımlarla gerçekleştirildi. Gayrimenkul danışmanları, emlak ofisleri ve sektörde faaliyet gösteren çok sayıda üyenin katıldığı program yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, imar planlarını doğru yorumlama ve yatırım kararlarında teknik bilgiye dayalı değerlendirme yapma konusunda pratik kazanma fırsatı buldu.
Sektör için önem taşıyor
Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyelerin harita ve imar planı okuma becerilerini geliştirmek, plan notlarını doğru yorumlamalarını sağlamak ve yatırım süreçlerinde teknik verilerden etkin biçimde faydalanmalarına katkı sağlamak amacıyla eğitimi düzenlediklerini ifade eden Hadiye Akkurt, imar planlarının doğru okunmasının yalnızca mühendislik ve mimarlık meslek grupları için değil, gayrimenkul satışı yapan tüm profesyoneller için büyük önem taşıdığını vurguladı. Eğitim programı soru- cevap bölümü ile sona erdi.