Kocaeli’de bir grev daha yolda: McDonald’s’ın lojistik firmasında grev kararı asıldı

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal McDonald’s’ın lojistik hizmetlerini yürüten HAVI Lojistik’te devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldıklarını açıkladı.

Kocaeli’de bir grev daha yolda: McDonald’s’ın lojistik firmasında grev kararı asıldı

McDonald’s’ın lojistik hizmetlerini yürüten Almanya kökenli HAVI Lojistik’te, Nakliyat-İş Sendikası’nın yürüttüğü örgütlenme çalışmaları sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespiti yapılmıştı. Yetki tespitinin ardından yargı süreci de tamamlandıktan sonra toplu iş sözleşmesi yetki belgesi Nakliyat-İş Sendikası’na verilmişti. Yetki belgesi alan sendika toplu iş sözleşmelerine başlamıştı. Ancak toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine sendika ve işçiler grev kararı aldı. Grev kararını dün Havı Lojistik Gebze Merkez Deposuna asıldı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, “McDonald’s’ın lojistik hizmetlerini yürüten Almanya kökenli HAVI Lojistik’te, sendikamızın yürüttüğü örgütlenme çalışmaları sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki tespiti yapılmıştı.

“Uzlaşma sağlanamamıştır”

Yargı süreci de tamamlandıktan sonra toplu iş sözleşmesi yetki belgesi sendikamıza verilmişti. 21 Ağustos 2025 tarihinde 6356 sayılı yasa çerçevesinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, ardından girilen arabulucu sürecinde de uzlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerle birlikte grev kararı aldık. Grev kararını dün Havı Lojistik Gebze Merkez Deposuna Gebze Şube Sekreterimiz Murat Ayaz ve üyelerimizle birlikte astık. McDonald’s HAVI Lojistik işvereni, yetki belgesi kapsamındaki bazı işyerlerini hukuksuz bir şekilde NACE kodlarını ve işkollarını değiştirerek sözleşme kapsamı dışında bırakmaya çalışmıştır. İçerisinde yaşadığımız hayat pahalılığı koşullarında ise enflasyonun altında ücret artışları dayatılmıştır. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın McDonald’s Havı Lojistik grevimiz” dedi.