Hayırsever Ulaş Yıldız kesenin ağzını açtı: Özel çocuklara büyük jest
İş insanı Ulaş Yıldız, memleketi Sivas İmranlı’daki özel gereksinimli çocuklar için kesenin ağzını açıyor. Anne babasının adına ilçeye okul yaptıracak olan Yıldız, 15 çocuğu her gün İmranlı’dan Zara’ya gitmekten kurtarırken, kurumda çalışacak personelin bile maaşını kendi cebinden verecek. Yıldız daha önce de İzmit Belediyesine kendisine ait binayı ücretsiz tahsis ederek Çınar Akademinin açılmasını sağlamıştı

Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Kadir Zortaş bugün gazetemizi ziyaret etti. Zortaş, Körfez Belediyesi ve İmranlı Belediyesi arasında yapılan kardeş şehir protokolünü anlatırken, iş insanı Ulaş Yıldız’ın yaptığı büyük jesti de anlattı. İmranlı’ya özel çocuklar için okul yaptıracak olan Yıldız, okuldaki personellerin giderlerini bile kendi cebinden karşılayacak.
“Her yiğidin hakkı değil”
Zortaş, Yıldız’ın girişimini şu sözlerle anlattı: “Ulaş Yıldız, İmranlı’ya özel gereksinimle çocuklar için okul yaptıracak. İmranlılı çocuklar her gün Zara’ya gidiyor belediyenin desteğiyle. Biz ne fayda sağlayabiliriz derken Ulaş abi “Özel gereksinimli çocuklar için okul yaptırayım, maliyetleri ben karşılayayım, öğretmenlerinin maaşına kadar ben vereyim” dedi. Bunu söylemek ne kadar ticaretiniz olursa olsun her yiğidin hakkı değildir. Bir yandan kardeş belediye ortamını sağlarken, Ulaş abi bu girişimi sağladı ve görüşmeleri yaptık. Temmuz ayında gittiğimizde 15 çocuk olsa da İmranlı’nın 108 köyündeki belki 108 çocuk buraya gidip gelecek. Anne babamın adına İmranlı’ya okul yaptıracağım dedi. Milli Eğitim işi olmayacak belediye uhdesinde olacak. Maaşını giderlerini Ulaş Bey karşılayacak bu çok büyük bir iş.”