Hayvanseverler Gölcük’teki köpeklerin akıbetini sordu!
Gölcük Belediyesi önünde toplanan hayvanseverler, çok sayıda köpeğin kayıp olduğunu açıklayarak bu köpeklere ne olduğunu sordu

Gölcük Belediyesi önünde toplanan hayvanseverler, çok sayıda köpeğin kaybolduğunu belirterek bu hayvanlara ne olduğunu yetkililere sordu.
İlgili açıklama:
"14 Ağustos 2025 yani dün, Gölcük Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde 11 tane köpeğin derin anestezi verilerek uyutulduğunu, Belediyeye ait araca konularak Bakımevinden uzaklaştırılmaya çalışıldığına şahitlik ettik.
Köpekler uyutuldu mu?
Bakımevi idarecilerinin bizlere söylediği ilk beyanlarda dağa salacaklarını, sonraki açıklamalarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kandıra da bulunan Bakımevine göndermek için uyuttukları yönünde olmuştur.
Ancak Kandıra’ daki Bakımevinden sorumlu yetkililer ile ve daire başkanları ile görüşmemizde , Gölcük’ten yaralı köpek dışında hiçbir köpeği kabul etmediklerini, kapasitelerinin dolu olduğunu beyaz etmişlerdir.
Yani dün Gölcük Belediyesi Bakımevin uyuttukları köpekler hakkında ne kamuoyuna ne de bizlere doğru bilgileri paylaşmadıkları ortadadır.
“Barınakta can çekişe çekişe ölmüşlerdir”
Dün güya kısırlaştırılmaları yada tedavi edilmeleri için Kandıra’ya gönderdiklerini iddia ettikleri köpekler içinde hamile bir köpeğin de olduğu bizim dikkatlerimizle anlaşılmış, bakımevinin çalışanlarının köpeğin gebe olduğunu bile anlamadan onu uyuttukları, karnındaki bebeklerin bu şekilde ölümüne sebebiyet vereceklerinin bile ayırımında olmadıklarını yaşayarak görmüş bulunmaktayız.
Kanlı yasa çıkalı tam bir yıl oldu. Bu geçtiğimiz bir yıl içinde Gölcükteki köpeklerin neredeyse tamamına yakını ya bilinmeze gitti, ya öldürüldü yada bakımları ve tedavileri yapılmadığı için barınakta can çekişe çekişe ölmüşlerdir.
Sayın Gölcük halkı ; Gölcük’ün sokaklarında bizlerle uyum içinde yaşayan köpeklerimiz , yasaya aykırı bir şekilde Belediye marifetiyle ortadan kaldırılmıştır.
Şimdi Başkan’a soruyoruz.. Bakımevinizde neredeyse suçüstü duruma düşmüş olaylar yaşanırken, trolleriniz bu olayın üstünü örtmek için gazetelere yalan yanlış haber yaptırırken, siz neredeydiniz?Bu Hayvanların Can’ları Gölcük Halkı adına size emanet iken , Barınağınızda yok edilmelerinin önüne neden geçmediniz?
“Cana kast etmektedirler”
Sayın Başkan kafanızı artık kumun altından kaldırınız ve gerçeklerle yüzleşiniz. Barınağınızda çok güvendiğiniz çalışanlarınız örgütlü ve sistematik bir şekilde Cana kast etmektedirler. Daha fazla bu suça ortak olmadan, bu vahşete son vermek zorundasınız. Yani dün Gölcük Belediyesi Bakımevin uyuttukları köpekler hakkında ne kamuoyuna ne de bizlere doğru bilgileri paylaşmadıkları ortadadır.
Kamuoyuna saygılarımızla
Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği
Kocaeli Pati Koruyucuları Derneği
Kocaeli Hayvan ve Doğa Koruma Derneği"