Gözler kurultayda: İYİ Parti Kocaeli’de GİK’e kimler girecek?
İYİ Parti, 18 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kurultayı için geri sayıma geçti. Geçtiğimiz kurultayda yalnızca genel başkan yardımcısı Cumali Durmuş’un olduğu GİK listesinde Kocaeli’den başka bir ismin daha girip girmeyeceği merak konusu
İYİ Parti 4. Olağan Kurultayı, 18 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Büyük Ankara Kongre Merkezi’nde toplanacak. Kurultayda, partinin mevcut yönetim yapısı, siyasi yol haritası ve önümüzdeki döneme ilişkin stratejik hedeflerinin ele alınması bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tek aday olarak girmesinin beklendiği kurultayda, asıl yarış partinin vitrini olan Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için yaşanacak.
Yeni yüz beklentisi
Büyük Kurultayda, İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatından 30 üst kurul delegesi oy kullanmak için sandık başına gidecek. Bilindiği üzere İYİ Parti’yi genel merkez düzeyinde temsil eden tek isim genel başkan yardımcısı Cumali Durmuş. GİK Üyesi sayısının arttırılmasının beklendiği kurultay öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’un "Yeni yüzler ve yeni kadrolar göreceğiz" açıklaması Kocaeli’den de birden fazla ismin GİK’e girebileceği ihtimalini arttırdı. Bakalım Kocaeli’yi İYİ Parti Genel Merkezinde temsil eden isim ya da isimler kim olacak?