Emniyet personeline deprem bilinci eğitimi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kenti daha dirençli, güvenli ve yaşanabilir hale getirmek amacıyla deprem bilinci eğitimlerini aralıksız sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesiminde deprem bilincini artırmak amacıyla eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, olası bir depremde görev alacak emniyet personeline, bireysel hazırlık bilincini güçlendirmek ve müdahale kapasitesini artırmak amacıyla eğitim verildi.
Bilgi düzeyini artırmak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bilincini toplumun her kesimine yaymak amacıyla düzenlediği eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, emniyet teşkilatına olası deprem durumlarında görev alacak personel için bireysel hazırlığı teşvik etmek ve müdahale kapasitesini güçlendirmek için eğitimi verdi. Büyükşehir tarafından deprem ile ilgili bilgi düzeyini arttırmak, afet risklerini azaltmak ve toplumun afete hazırlıklı hale gelmesini sağlamak amacıyla deprem hazırlık eğitimlerinin farklı hedef gruplarına sürdürülebilir olarak verilmesi hedefleniyor.
İlk müdahale adımları anlatıldı
Programa katılım sağlayan emniyet personellerine bireysel deprem farkındalığı, deprem öncesi alınabilecek yapısal ve yapısal olmayan zarar azaltma önlemleri, ev ve iş yerlerinde güvenli yaşam alanları oluşturma, acil durum planı hazırlama ve deprem çantası oluşturma gibi konularda detaylı bilgiler sunuldu. Eğitim kapsamında katılımcılar simülasyon odasında gerçekçi senaryolar eşliğinde pratik deneyim kazanma fırsatı bulurken, deprem anında doğru davranış biçimleri ve deprem sonrası ilk müdahale adımları teorik anlatımlar ve uygulamalı etkinliklerle desteklendi.
Eğitim sonunda belgeler takdim edildi
Eğitim sonunda katılımcılara belgelerini İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Rahmi Erdal Tümpalay tarafından verildi. Eğitim sürecine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Tümpalay, depremlere karşı hazırlıklı olmanın hem kurumsal hem de bireysel düzeyde büyük önem taşıdığını vurgulayarak, kurumlar arası iş birliğinin deprem yönetiminde kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. Dört gün süren eğitim programına 307 emniyet personeli katılım sağladı.