Emekliler bu sendikada buluşacak! İşte yeni yönetim

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DİSK Emekli Sen’in yerine DİSK Devrimci Emekliler Sendikası kuruldu. Sendikanın şube başkanlığını İbrahim Turgut üstlendi

Emekliler bu sendikada buluşacak! İşte yeni yönetim

Bilindiği üzere DİSK’e bağlı Emekli Sen Anayasa Mahkemesi ve AİHM tarafından kapatılmıştı. Sendikanın kurucu üyeleri, devamlılık sağlamak amacıyla yine DİSK’e bağlı olarak Devrimci Emekli Sendikasını kurdu. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İlk kuruluşu 1995 olan DİSK Emekli Sen’in AİHM ve AYM kararlarına kadar mücadele ettiğimiz sendikamız daha önce de kapatılmıştı. Sonrasında tekrar 2019 yılında kurulan ve DİSK Emekli Sen olarak devam ettirdiğimiz sendikamızı AİHM kararı ve tekrar AYM kararıyla kapatma kararı verdi.

İşte yönetim

Hukuki yolların kapanmasının ardından bugün DİSK Devrimci Emekliler Sendikası olarak tekrar kurulmuştur. Türkiye genelinde yeni şubelerin kurucu atamaları yapılmıştır. Kocaeli'de de şubemizin yönetim kurulu aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

Dev Emekli Sen Şube Başkanı İbrahim Turgut, Şube Sekreteri Selman Kurcan, Şube Mali Sekreteri Mustafa Kahraman, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Fidan, Hüseyin Okumuş, Burhanettin Mutlu, Ersin İlhan.”

Emekliler bu sendikada buluşacak! İşte yeni yönetim