CHP’li Ağaç, “Bu vakıf şaibe altındadır”
Çayırova Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının gündem dışı kısmında konuşan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Turan Ağaç, belediye başkanının kurduğu vakıfla ilgili olarak, “Vakıf üç yıldır bir çocuğa toplu iğne dahi vermediniz. Bu vakıf şaibe altındadır” dedi

Çayırova Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısına Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çifçi başkanlık etti. Meclisin gündem dışı kısmında konuşan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Turan Ağaç, “Beş meclis öncesi Çayırova Sosyal Tesisleri’nde indirimden yararlanması yönünde bir çalışma var mı yok mu hala bir cevap yok. Aynı gün belediye başkanı ve belediye başkanvekili sahada. Bu uygulama Kocaeli’nin bir tek Çayırova ilçesinde geçerli. Gebze, Darıca, Dilovası’nda başkanvekili yok. Bu uygulama başka ilçede yok. Başkanvekilliği sadece büyükşehirde olur. Meclis üyesinin kamuoyunda çıkan bir mahkemesi var. Bununla ilgili bilgi sahibi misiniz? Vakfınız hala şaibe altında.
“Bu vakfın tabelası yok”
Burada toplanan para amaca hizmet etmemiştir. Çayırova’daki ihtiyaç sahibi çocuklar için bu para harcanmamıştır. Size ait olan binada bu vakfın tabelası yok. Vakıftaki para nedir? Şeffaflık ilkesine söz verdiniz. Şeffaflığa davet ediyorum. Yetkililerinizi vakıf için kullanmadınız ne malum? 3 yıldır vakfın bir faaliyeti var mı? Vakıfta parayı niçin çocuklar için kullanmadınız? Vakfın amacı için bu paraları topladınız. Vakıf üç yıldır bir çocuğa toplu iğne dahi vermediniz. Bu vakıf şaibe altındadır. Vakfın kurulması amacı nedir? Bir çocuğa yardım ettiniz mi? Vakıf şaibe altındadır. Belediyenin sosyal hizmetleri var bu vakfı neden kurdunuz? Üç yıldır bir faaliyetiniz var mı? Mahşer var. Etik olarak vakfı ve paraları Çayırova’daki çocuklar için harcayın” dedi.
Soruya cevap veren Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çifçi, “Aynı gün belediye başkanı ve belediye başkanvekili görevde olması ben izinde olduğumda her yerde olabilirim. Bunun birçok sebebi olabilir. Biz ilkleri yapan ilçeyiz. 92 yılından beri iki defa üst üste seçilen belediye başkanıyız. Meclis üyesi olsun kim olursa olsun şahısların özelleri bizi ilgilendirmez. Özel hayatı beni ilgilendirmez. Beni ziyaret edince tüm bilgileri verdim. Buna sanane derim. Bu vakfı kuran hiçbir devlet kurumu ile bir bağı maddi kazanımı olmaya vakfın derdi sizi niye geriyor. Vakıf üyeleri katkı sunmuş. İlçede yaşayan kişiler tarafından katkı talep ettiğimiz kamu kurumla ilgisi olmayan kişiler yardım etmiş. Biz ola ki görevimiz devam etmez hayır işleri için bu vakfı kurduk. Hukuken bu vakfı kurmamda bir sorun yok. Bu vakıf sizi niye ilgilendiriyor. Belediye başkanı olarak bana gelmiyor.
“Bağış kabul ederiz”
Vakfın kurucusu olarak bağış yapmak isteyene bağış yapmamı mı diyeceğim? Suç varsa suç duyurusunda bulunun. Bu iş aynen iki amanın dolma yemesine benziyor. Suç olması için kamu imkanlarının kullanması lazım. Resmi bir kuruluştur. O vakfın paralarını aldınız mı diyorsunuz? mahkemeye verin” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkbuğa, “Kanunlara göre kurulmuş bir vakıf. Vakıflar denetlenir. Vakfımız denetleniyor. Siz kalkıp hangi bir vakfa bağış yapmak istiyorum deyince yaparsınız. Bağış kabul ederiz” dedi.