Başkan Aslantaş “Ekonomideki tablo olumlu”
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, 2025 Yılı İlk Çeyrek Büyüme Verilerine İlişkin yaptığı açıklamada, “Gebze Ticaret Odası olarak, bu olumlu tabloyu daha da ileri taşımak için bölgemizdeki sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın ve tüm üyelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” dedi

Türkiye Ekonomisinin 2025 Yılı İlk Çeyrek Büyüme Verilerine İlişkin GTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat tarafından kamuoyuna açıklanan 2025 yılı ilk çeyrek büyüme verileri, ülkemizin ekonomik dayanıklılığını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine olan kararlılığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Küresel ekonomideki zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin üst üste 19. çeyrekte de büyüme göstermesi, makroekonomik istikrarın güçlü bir göstergesidir. Yüzde 2’lik büyüme oranı, üretim, yatırım ve ihracatın istikrarlı bir şekilde sürdüğünü göstermektedir. Milli gelirimizin 1 trilyon 371 milyar dolar ile tarihi zirveye ulaşması, bu başarının somut bir yansımasıdır.
“Bir görev kabul ediyoruz”
Cari işlemler dengesindeki iyileşme, yatırımların büyümeye katkısı ve işsizlik oranının yüzde 8,2’ye gerilemesi gibi göstergeler, ekonomimizin hem iç hem dış dinamiklerde sağlıklı bir seyir izlediğini göstermektedir. Gebze Ticaret Odası olarak, bu olumlu tabloyu daha da ileri taşımak için bölgemizdeki sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın ve tüm üyelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşması ve küresel pazarlardaki payının artırılması noktasında üyelerimizi desteklemeyi bir görev kabul ediyoruz. GTO olarak, bölgesel üretim gücümüzü küresel pazarlara taşıyacak her türlü iş birliği ve projeye açık olduğumuzu, ihracat odaklı büyümenin tüm paydaşlarını desteklemeye kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz” dedi.