Zihinsel dağınıklığınızı giderme vakti

Eviniz fiziksel olarak nasıl dağınıksa zihniniz de öyle dağınıktır. En sık rastlanan zihinsel dağınıklık şekillerinden kısaca bahsetmek istiyorum.

TASALANMAK

Endişenin sallanan bir ata benzetildiğini duymuştum- ne kadar hızlı hareket ederseniz edin, hiçbir yere gidemezsiniz.

Endişe bütünüyle zaman israfıdır. Zihninizde öylesine bir dağınıklık yaratır ki hiçbir şeyi açıklıkla düşünemez olursunuz..

Endişelenmeyi bırakmayı öğrenmenin yolu her şeyden önce dikkatinizi odakladığınız şeye güç kazandırdığınızı kavramaktan geçer. Bu nedenle kendinize ne kadar endişelenme izni verirseniz her şeyin ters gitme olasılığı o kadar yükselecektir.

Endişe öyle derinlere işleyen bir alışkanlıktır ki endişelenmemek için kendinizi bilinçli olarak eğitmeniz gerekir. Kendinizi endişenin eşiğinde hissettiğiniz her an (yakınlarınızdan da sizi uyarmasını isteyin) durun ve düşüncelerinizi değiştirin.

Zihninizi daha yapıcı bir biçimde ne olmasını istediğinize odaklayın, olmasından tasalandığınız şeye değil. Yaşamınızın şu anki güzellikleri üzerinde durun ki daha da güzel şeyler çıksın yolunuza..

ELEŞTİRMEK VE YARGILAMAK

Bunlar tam bir güç israfıdır. Özellikle de başkalarında eleştirip yargıladığınız her şeyin kendinizde hoşlanmadığınız bir şeyin yansıması olduğunun bilincine vardığınızda. En ateşli eleştirmenler, derinliklerinde bir yerde kendilerinin yeterince iyi olmadığına inananlardır.

İçsel güvensizliğinizi değiştirirseniz başkalarını küçültme arzusu mucize bir şekilde yok olup gidecektir.

Ayrıca bazen duvarın sadece bir yüzünü görürüz.. Dolayısıyla hiçbir şekilde kimse ya da hiçbir şeyi yargılayacak durumda değiliz. Sarhoş bir sokak serserisi, özünde karşılaştığınız en ince insan olabilir. Ama onu dış görünüşüyle ya da davranışına tepeden bakarak yargılayacak olursanız bu yönünü bütünüyle gözden kaçırmış olursunuz.

Zihninizi bu anlamsız zehirli oklarla dağıtıp kirletmeyin lütfen.. bunun yerine karşılaştığınız herkese sessiz bir sevgi gönderin.. size en iyi yönleriyle karşılık verdiklerini göreceksiniz..

DEDİKODU

Durmadan başkalarının dedikodusunu yapmaktan zevk almak ruhunuzda dağınıklık yaratır ve kendi yaşamınızın ne kadar önemsiz olduğunu gösterir.

Yaşayın ve yaşatın. Skandal ve dedikodunun herhangi bir biçimine asla kulak vermeyin.. başkasının yüzüne söylemeyeceğiniz hiçbir şeyi arkasından söylemeyin..

AĞLAYIP SIZLAMAK

Ağlayıp sızlanmak, her şeyi ve herkesi suçlayıp durmak konuşma ve düşüncelerinizde öylesine bir dağınıklık yaratır ki çoğu insan yanınıza bile uğramak istemez.

Tek başınıza kalmak yerine, sahip olduğunuz için minnet duyduğunuz şeye odaklanın.

Kıssadan Hisse: “Bir amaca bağlanmayan zihin yolunu kaybeder; çünkü her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır”.

Montaigne

Sevgiyle kalın..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Aysun Özcan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

FİGEN TOKLU YORULMAZ - Emeğinize sağlık Betül Hanım.Muhteşem bir paylaşım olmuş.Zihnin çakralarını açmak için temizlemek gerekir:)Sevgilerimle..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 10:08
04

Pelin - Hocam yazılarınız öz eleştiri yaparak kendimde değiştirmek istediğim noktalar için bana bir başlangıç oluyor. Sizi severek ve bir sonraki yazınızı hep çok merak ederek takip ediyorum. Kattıklarınız için çok teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 10:08
03

Selma - Her insanda varolan, kendimde ve çevremde de gözlemlediğim olumsuzluklar... Yazılarınız da sorundan çok çözüme odaklanmanız biz okurlarınız açısından gerçekten çok yararlı oluyor hocam, kaleminize sağlık, teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 10:08
02

İzmitlimmm - Bayılıyorum yazılarınızı Betül Hanim.daha sık yazın,daha çok bilgilendirin bizleri. İyi çalışmalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 10:08
01

Aysel Yıldırım - Zihinsel dağınıklık yaratan o kadar çok şey var ki hayatta dediğiniz gibi bunlar için ağlayıp sızlanmak sadece zaman kaybı. Her yerde olmamak hiçbir yerde olmamaktır ne kadar güzel bir söz. Teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 10:08


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler